Altınordulu futbolcudan örnek davranış

Altınordulu futbolcudan örnek davranış

Altınordu forması giyen Enis Destan, Adana Demirspor karşısında kazandıkları penaltının doğru bir karar olmadığını düşündüğü için penaltı vuruşunu bilerek kaçırdı.

U17 Elit Ligi'nde namağlup Altınordu'nun genç takımı, bugün Metin Oktay Yerleşkesi Gündüz Tekin Onay Sahası'nda Adana Demirspor'la karşılaştı.

Maçın 67'nci dakikasında hakem Altınordu lehine penaltı verdi. Penaltının ceza sahasında mı yoksa dışında mı olduğu uzun süre tartışıldı.

Müdahalenin ceza sahası dışında olduğunu düşünen Altınordulu Enis Destan topu bilerek dışarıya attı. Bu hareket tribünler tarafından desteklendi.

Maç sonrasında konuşan Destan, “Arkadaşıma bir faul yapıldı ama dışarıda olduğunu gördüm ben. Faul yapılan arkadaşıma sordum, o da ‘Dışarıda, penaltı değil’ dedi. Ben de rakip takımın hakkını yememek için topu dışarı attım, çünkü penaltı değildi” dedi.

Öte yandan Altınordu karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Altınordu Kulübü de bu pozisyonu resmi sosyal medya hesaplarından, "Bu toprakların çocuklarına inanın, güvenin... Ne verirseniz, onu biçersiniz... Eğer 'adaletli' olmayı öğretirseniz, yanlışlıkla verilen penaltıyı gözünü bile kırpmadan dışarıya atar. Aferin be çocuk..." notuyla paylaştı.