'Amacımız, Türk futbolunu ileri taşımak'

'Amacımız, Türk futbolunu ileri taşımak'

Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı Dursun Özbek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Göksel Gümüşdağ'a teşekkür ederek başlayan Özbek, "Göksel başkan, Kulüpler Birliği'ni görev aldığı sürede çok iyi yerlere getirdi. Çok büyük hizmetler verdi. Bugün ise bayrak teslim zamanı. Yardımcılarımızla, yönetim kurulumuzla birlikte, Göksel başkanın bıraktığı yerden, daha iyi yerlere gitmek için uğraşacağız. Türk futbolunun sıkıntıları hepimizin malumu. Özellikle güvenlik zaafiyetleri. Bunları çözmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kendisine oy verenlere teşekkür eden başkan Özbek, "Ben buradan bana oy veren, destek olan başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Biz bir aileyiz, Türk futbolu ailesi. Bütün amacımız Türk futbolunu daha ileriye taşımak" dedi.

"HEPİMİZ AYNI ŞEYLER İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Kulüqpler Birliği'nin tek bir kişi özelinde düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Dursun Özbek, "Bu bir başkanlık değişimi gibi gözükse de, Kulüpler Birliği tek bir kişi özelinde ilerleyen bir kurum değil. Çalışmalarda bütün başkanların katkısı var. Biz Göksel başkanla birlikte çalıştığımız dönemde de birlikte hareket ediyorduk. Aynı problemler devam ediyor. Bunları çözmeye çalışacağız. Burada vurgulamak istediğim şey, Göksel başkanın dönemi, Dursun başkanın dönemi diye bir ayrım yapmamak gerekiyor. Hepimiz aynı şeyler için uğraşıyoruz. Aynı hedefe doğru gideceğiz" açıklamasında bulundu.

GÜMÜŞDAĞ: "EN AZ BİZİM KADAR İYİ ÇALIŞMALAR YAPACAKLARDIR"

Dursun Özbek'i tebrik ederek sözlerine başlayan eski Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Dursun başkanımızın dediklerine katılıyorum. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e hayırlı uğurlu olsun diyorum. Keza Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut ve Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'na da yeni görevlerinde başarılar diliyorum. En az bizim kadar iyi çalışmalar yapacaklarına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Dursun Özbek'in yardımcılarından Ferudun Tankut ise, Igor Tudor hakkında gelen bir soruya yanıt verdi. Tankut, "Igor Tudor konusunda Dursun başkanla aramızda bir problem yaşandığı doğru değil. Ben o dönemde de söylemiştim, Igor Tudor bize danışarak Galatasaray'a gitseydi, çiçeklerle yollardık. Ama bunu kulüplere mal edemeyiz. Igor Tudor ve Galatasaray'a başarılar diliyorum" dedi.