Amedsporlu yöneticilere linç girişimi!

Amedsporlu yöneticilere linç girişimi!

2. lig takımı Amed Sportif’in yöneticileri, Ankaragücü maçı sonrası, demir çubuklu saldırıya uğradı. Amedsporlu bir yöneticinin 2.5 metreden düştüğü, 3 yöneticinin burnunun kırıldığı, 1 yöneticinin ise beyin sarsıntısı geçirdiği öğrenildi.

2. lig takımı Amed Sportif’in yöneticileri, Ankaragücü maçı sonrası, 19 Mayıs Stadı’nda linç edilmek istendi.
Maç boyu sürekli hakarete uğrayan Amedspor yöneticileri, karşılaşma bitiminde protokol tribününe giren 50 kadar A.Gücü forma ve atkılı grubun ortasında kaldı. Aralarında personel ve A.Gücü yöneticilerinin de bulunduğu ileri sürülen saldırganlar, biri kadın 5 yöneticiyi dakikalarca tahta ve demir çubuklarla dövdü. Amedsporlu bir yönetici, kargaşada 2.5 metreden alt kata düştü.
Olayı durdurmak isteyen bazı A.Gücülülere de hakaret edildi. Polis 10 dakika sonra olaya müdahale etti, linç girişimi sonrası 3 yöneticinin burnunun kırıldığı, bir yöneticinin ise beyin sarsıntısı geçirdiği öğrenildi. Amedspor Başkanı Ali Karakaş, “Gittiğimiz her yerde saldırıya uğruyoruz. TFF önlem almıyor, bu siyasi linçtir” dedi.



EMNİYETTEN AÇIKLAMA!

Ankara Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Müsabakanın ikinci yarısında, saat 17.11'de Amed Sportif Faaliyetler takımının 2. golü atıp müsabakada 2-1 üstünlüğü sağladıktan sonra Amed Sportif Faaliyetler Kulübü yöneticilerinin sevinmeleri üzerine protokol tribününde meydana gelen olaylarla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, Amed Spor yöneticilerine fiilen saldırdıkları kamera kayıtları ile tespit edilen ve MKE Ankaragücü Spor Kulübünün davetlisi olarak protokol tribününde bulunan O.K, K.Ç, A.K, O.G, İ.B, V.K. isimli şahıslar yakalandı. Kamera görüntülerinde bulunmakla beraber kimliği henüz tespit edilemeyen 4 kişinin aranmasına devam edilmektedir."
Açıklamada, olayda yaralanan Amed Sportif Faaliyetler kulüp yöneticilerinin, Ankara Numune Hastanesine ve Esenboğa Havalimanı'na polis eşliğinde güvenli şekilde götürüldüğü, ayrıca misafir takım oyuncularını taşıyan otobüsün polis eşliğinde herhangi bir taşkınlık veya taşlama olayına meydan verilmeden havalimanına ulaştırıldığı aktarıldı. 
Öte yandan, protokol tribününde olayların meydana gelmesi ile birlikte tribünde bulunan görevlilerin olaylara müdahalesi sırasında görevli bir emniyet mensubunun yaralandığı kaydedildi.