ÖSYM TUS'un sonuçlarını açıkladı!

ÖSYM TUS'un sonuçlarını açıkladı!

ÖSYM tarafından 2017 TUS Sonbahar Dönemi yerleştirme sonuçları açıklandı.

2017 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) Sonbahar Dönemi yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile sonuçları öğrenebilir.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

5.1. TUS sonucuna göre yerleştirme işleminin yapılabilmesi için yabancı dil yeterliliği ve mesleğini yapmaya yetkili olma şartı aranır.

5.2. Adaylar; 2017-TUS İlkbahar ve 2017-TUS Sonbahar Dönemi puanlarını öğrendikten sonra, ilgili sınav dönemi için tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr adresinden öğreneceklerdir.

5.3. Sınavla ilgili olası mahkemeler sonuçlanmadan tercih işlemleri başlatılmayacaktır.

5.4. Adaylar tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak olan tercih kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

5.5. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde internet aracılığıyla tercihlerini değiştirebileceklerdir. Belirtilen tercih süresi dışında tercihlerde herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.

5.6. Her bir uzmanlık dalına hangi puana göre seçme yapılacağı ilgili tablolarda gösterilmiştir. Kontenjan tablolarında yer alan programlara, ilgili Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı 45 veya daha yüksek olanlar arasından seçme yapılacaktır. Yerleştirmede esas alınacak Ağırlıklı Mesleki Bilgi Sınavı Puanı

45'ten düşük olanlar o puan türüyle öğrenci alan programlar için yapılan yerleştirme işlemine dahîl edilmeyeceklerdir.