Arda Turan - Mesut Özil takası gerçekleşiyor

Arda Turan - Mesut Özil takası gerçekleşiyor

Daily Star gazetesi Mesut Özil ve Arda Turan hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Bir süredir kulaktan kulağa yayılan Mesut-Arda takasının biraz daha kapsamlı olarak gerçekleşmek üzere olduğu ilk kez dile getirildi.

İngiltere'de yayınlanan gazete Barcelona ve Arsenal kulüplerinin Mesut Özil ile Arda Turan'ın takası için görüşmelere başladığını iddia etti. Philippe Coutinho transferinde ilerleme sağlayamayan ve Liverpool'u ikna edemeyen Barcelona, sözleşmesi 30 Haziran 2018'de bitecek Mesut Özil'le anlaşmaya varmıştı.

Ernesto Valverde'nin planlarında yer alamayan ve bu sezon 1 dakika bile forma giyemeyen Arda Turan da bu anlaşmanın bir parçası olacağı benziyor. Maaşları düşürmek isteyen Barcelona, Arda Turan'ı Mesut Özil transferinde takas olarak kullanmak için İngiliz ekibiyle görüşmelere başladı. Arsene Wenger'in çılgınca bir şey yapmaması durumunda Mesut Özil'in devre arasında Alexis Sanchez'in de sezon sonunda takımdan ayrılacağını yazan Dail Ystar, Barcelona'dan alınan genç oyuncu Raül Sanllehi'nin de Mesut Özil transferinin bir parçası olduğunu iddia etti.

Arsenal, daha önce Mesut Özil'i devre arasında almak isteyen kulüplerden 34 milyon euro isteyeceğini açıklamıştı. Barcelona'nın da bu teklif karşısında Arda Turan + Raül Sanllehi ve bir miktar parayla Mesut Özil transferini resmileştirmek istediği belirtildi. Uzun süredir kötü performans gösteren Mesut Özil, Barcelona iddialarının ardından çıkışa geçmiş Almanya milli takımında gösterdiği performansın ardından Arsenal formasıyla Huddersfield karşısında 5 dakikada 1 gol 2 asistlik performans sergilemişti.