Arda Turan tarihe geçti!

Arda Turan tarihe geçti!

Barcelona'nın, Sevilla'yı 2-0 ve 3-0'lık skorlarla yenerek İspanya Süper Kupası'nı kazandığı maçlarda 2 gol, 1 asist yapan Arda Turan, La Liga'ya da fırtına gibi başladı.

 Arda Turan'ın forma giydiği Barcelona, La Liga'daki ilk maçında konuk ettiği Real Betis'i 6-2'lik skorla mağlup ederken, milli futbolcumuz kulüp tarihine geçti. Arda Turan, Barcelona'nın 2016-17 sezonunda La Liga'daki ilk golünü atan futbolcu olarak tarihe geçti.


Katalan ekibi, 6. dakikada Arda Turan'la 1-0 öne geçti. Real Betis, 21'de Ruben Castro ile skoru 1-1 yaptı. Bu dakikadan sonra kontrolü ele alan Barcelona, Messi (Dk.37, 58) ve Suarez (Dk.42, 56, 82) ile 5 gol daha buldu. Real Betis'te Ruben Castro, 84'te bir kez daha sahneye çıktı ve skoru ilan eden golü attı: 6-2.
Sakat olan Iniesta, Mathieu ve Brezilya Milli Takımı'nda olan Neymar'dan yoksun mücadele eden Barcelona'da, Lionel Messi sahanın en etkili ismi olurken, 3 gol atan Luis Suarez ve Arda Turan da günün en iyileri arasında yer aldı.
Arda Turan'ın, Süper Kupa maçlarının ardından Real Betis karşısında da mükemmel oynayıp gol atması, İspanya medyasında geniş biçimde işlendi.
Öte yandan Barcelona, geçtiğimiz sezon kazandığı lig şampiyonluğu kupasını Real Betis maçı öncesinde aldı.
Nou Camp Stadı'nda düzenlenen törende İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar, şampiyonluk kupasını Barcelona takımının kaptanları Andres Iniesta ve Lionel Messi'ye verdi.