Aslan 2011'e döndü

Aslan 2011'e döndü

Ligde oynadığı son 11 maçta yalnızca bir galibiyet alabilen Galatasaray’ın bu performansı tarihinin en kötü sezonu olan 2010-11’i hatırlatıyor

Kadir Ünal/ Yurt Gazetesi
Lige ve Avrupa’ya erken havlu atan, elinde yalnızca Türkiye kupası hedefi kalan sarı-kırmızılılar, hem yönetimsel hem de sportif açıdan adeta bir çöküş yaşıyor. Geride kalan 29 hafta sonunda 41 puan toplayabilen Galatasaray, 2010-2011 sezonu sona erdiğinde 46 puan toplamış ve ligi sekizinci sırada bitirmişti. Oynadığı futbolla daha da kötüye gitmesi olası olan Cimbom’da iki sezon arasındaki benzerlikler sadece ‘puan’la sınırlı değil. 
Tek sezon, üç hoca 
Tarihinin en kötü senesi olma özelliği taşıyan 2011’e Frank Rijkaard yönetiminde başlayan Galatasaray’da yönetim, sekizinci hafta geride kalırken Gheorghe Hagi ile yola devam etme kararı almış, Hagi de Arena’daki Fenerbahçe mağlubiyetinin ardından görevinden ayrılmıştı. Sarı-kırmızılı ekip sezonu Bülent Ünder’le tamamlamış ve 46 puanla sekizinci sırada yer almıştı. Bu teknik direktör sirkülasyonunun bir benzeri de bu sene yine baş gösterdi. Geçtiğimiz sezonun 12’nci haftasıyla göreve Hamza Hamzaoğlu ile kupa üçlemesi yaparak dördüncü yıldızı göğsüne takan Galatasaray, bu sezona da genç çalıştırıcı ile başladı, ancak yükselen istifa seslerinin ardından Hamzaoğlu'nun görevine son verildi. Yerine gelen deneyimli teknik adam Mustafa Denizli de aldığı başarısız sonuçlarla 12 hafta teknik direktörlük koltuğunda kalabildi ve yerine Jan Olde Riekerink geldi.

Cimbom, ligde kalan beş maçtan en az beş puan çıkaramazsa, tarihinin en kötü sezonu olan 20102011 sezonundaki kahredici tabloyu geride bırakarak mazisine yeni bir olumsuz performans ekleyecek Son çıkış yolu kupa 
Sergilediği futbolla taraftarını kahreden Galatasaray'da şu an yalnızca tek bir hedef var: Türkiye Kupası’nı kazanmak. UEFA’dan aldığı ‘Avrupa kupalarından bir yıl men’ cezasını da bu yolla çekmek isteyen Cimbom'da çarşamba günü deplasmanda Rize ile oynanacak olan kupa yarı finali öncesi tam bir endişe yaşanıyor. Bu sezon yeni kurallar gereği Türkiye Kupası finalisti olmak Avrupa vizesi almak için yeterli olmuyor. Eski kurala göre Galatasaray, finalde Şampiyonlar Ligi’ni garantilemiş bir Fenerbahçe ile oynasaydı Avrupa Ligi’ne katılım hakkı alabilecek ve Avrupa’dan bir yıl men cezasını çekebilecekti.