Atletico Madrid’in UEFA Avrupa Ligi zaferi Fenerbahçe’ye yaradı!

Atletico Madrid’in UEFA Avrupa Ligi zaferi Fenerbahçe’ye yaradı!

UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid'in Marsilya'yı 3-0 yenerek kupaya uzanması, Spor Toto Süper Lig'i ikinci sırada noktalayan Fenerbahçe'ye yaradı. Atletico Madrid'in kupayı elde etmesiyle Fransa dört yerine üç takımla Devler Ligi'nde yer alma hakkı kazandı. Böylece Fenerbahçe, üç ön eleme yerine iki ön eleme oynayacak.

UEFA Avrupa Ligi finalinde Atletico Madrid'in Marsilya'yı 3-0 yenmesi ve kupayı müzesine götürmesi Süper Lig'i ikinci sırada bitiren Fenerbahçe’ye yaradı. Şampiyonlar Ligi'nin değişen formatı sonrasında Avrupa Ligi'ni kazanan takımlar da Şampiyonlar Ligi'nde direkt katılma hakkını elde ediyor. Fenerbahçe, konuğu Atiker Konyaspor’u 3-2 yenerek Süper Lig’i ikinci sırada noktaladı.

Sezonu daha geç açacak…

Eğer Marsilya şampiyon olsaydı, bu sezon Süper Lig'i 2. sırada biterecek olan takım Devler Ligi'nde 3 ön eleme maçı oynayacaktı. Ancak Atletico Madrid'in kupayı kazanması sonrasında UEFA'nın yaptığı güncellemeyle Fransa'nın ilk 3 sıradaki takımı Şampiyonlar Ligi'ne direkt alındı. Böylece Süper Lig'i ikinci sırada bitiren Fenerbahçe üç eleme yerine iki ön eleme oynayacak ve sezonu nispeten daha geç açacak. Öte yandan Marsilya şampiyon olsaydı Fransa tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde 4 takımla katılacaktı.

4. yıldız yine gelmedi

Fenerbahçe, 2017-2018 sezonunda da mutlu sona ulaşamadı. Son şampiyonluğunu 2013-2014 sezonunda Ersun Yanal yönetiminde yaşayan sarı-lacivertliler, 19 şampiyonlukta kaldı.

Aykut Kocaman yine ikinci

Fenerbahçe, Aykut Kocaman yönetiminde ligi yine ikinci sırada tamamladı. Sarı-lacivertlilere geldiği ilk sezon olan 2010-2011’de averajlaTrabzonspor’un önünde şampiyonluk ipini göğüsleyen Kocaman, daha sonra ise ikinciliklerle yetinmek zorunda kaldı. Fenerbahçe ile 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında ligde 2. sırada kalan Aykut Kocaman, görevinden ayrılmıştı. Aykut Kocaman’ın sezon başında döndüğü Fenerbahçe, ligi yine 2. sırada bitirdi. Fenerbahçe’nin Aykut Kocaman ile 2. sırada kaldığı söz konusu üç sezonda da şampiyonluk ipini Fatih Terim yönetimindeki Galatasaray göğüsledi.

Taraftardan tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, maçın son bölümünde kulüp başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolculara tepki gösterdi. Başkan adayı Ali Koç, eski futbolcuları Alex de Souza ile Mathieu Valbuena lehine tezahüratlarda bulunan sarı-lacivertli taraftarlar, “Bu forma kutsaldır nasip olmaz herkese” diye slogan attı.