Avrupa'da ilk hafta heyecanı tamamlandı

Avrupa'da ilk hafta heyecanı tamamlandı

Temsilcilerimizin de yer aldığı Avrupa kupaları ilk hafta heyecanı dün oynanan karşılaşmalar ile son buldu. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ve Avrupa Ligi'nde Beşiktaş turnuvaya galibiyetle başlarken, Avrupa Ligi'nde yer alan Fenerbahçe ve Akhisarspor mağlubiyetle başladı.

Bora ÜNAL / YURT

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında 16 karşılaşma oynandı. Devler Ligi’nde Türkiye’yi temsil eden tek takım Galatasaray sahasında karşılaştığı Lokomotiv Moskova’yı 3-0 mağlup ederken Devler Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptı. Temsilcimizin grubundaki diğer karşılaşmada ise Schalke 04, Porto ile evinde 1-1 berarbere kaldı. Galatasaray bu sonuçlarla ilk hafta sonunda D Grubu'nu lider tamamladı. Haftanın sürpriz sonucu ise Kızıl Yıldız-Napoli ve Manchester City-Lyon karşılaşmalarından geldi. 26 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanan Kızıl Yıldız, evinde Napoli ile 1-1 berabere kalarak turnuvaya 1 puanla başlamış oldu. Haftanın diğer sürprizi Lyon, deplasmanda gösterdiği iyi performansla Premier Lig'in son şampiyonu Manchester City'i 2-1'le geçti.

Liverpool son dakikada güldü

Haftanın en önemli maçlarından biri olan geçen sezonun finalisti Liverpool ile turnuvanın iddialı ekiplerinden Paris Saint-Germain arasındaki mücadele, büyük heyecana sahne oldu. Ev sahibi Liverpool, Daniel Sturridge, James Milner ve 90+2'inci dakikada Roberto Firmino'nun golüyle maçı 3-2 kazandı. PSG'nin golleri ise Thomas Meunier ve Kylian Mbappe'den geldi. Son şampiyon Real Madrid ise Santiago Barnebau'da Roma'yı ağırladı. Karşılaşmaya iyi başlayan ve bolca pozisyon kaçıran İspanyol ekibi sahadan 3-0'lık net bir skorla galip ayrıldı.

Toplu sonuçlar: Ajax-AEK: 3-0, Shakhtar Donetsk-Hoffenheim 2-2, Benfica-Bayern Münih: 0-2, Manchester City-Olympique Lyon: 1-2, Viktoria Plzen-CSKA Moskova: 2-2, Real Madrid- Roma: 3-0, Valencia-Juventus: 0-2, Young Boys-Manchester United: 0-3, Monaco-Atletico Madrid: 1-2, Club Brugge-Borussia Dortmund: 0-1, Inter-Tottenham: 2-1, Barcelona-PSV: 4-0, Kızılyıldız-Napoli: 0-0, Liverpool-Paris Saint-Germain: 3-2, Schalke 04-Porto: 1-1, Galatasaray-Lokomotiv Moskova: 3-0

Haftanın 11'i: Szczesny (Juventus), Cancelo (Juventus), Felipe (Porto), Gimenez ( A. Madrid), Tagliafico (Ajax), Messi (Barcelona), Pogba (Juventus), Fernando (Galatasaray), Isco (Real Madrid), Eren Derdiyok (Galatasaray), Fekir (Lyon)

1 galibiyet, 2 mağlubiyet

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi'nde ilk hafta maçları dün oynana karşılaşmalarla tamamlandı. Beşiktaş gruplara galibiyetle başlarken, Fenerbahçe ve Akhisarspor mağlubiyetle başladı. UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk maçında Beşiktaş sahasında Sarpsborg'u 3-1 mağlup etti. Siyah-Beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 51'inci dakikada Babel, 69'uncu dakikada Roco ve 82'nci dakikada Lens kaydetti. Deplasman ekibinin tek golü ise 90+4'üncü dakikada Zachariassen'den geldi. Grubun diğer karşılaşmasında ise Genk, Malmö'yü 2-0 mağlup etti. UEFA Avrupa Ligi'nde tarihinde ilk kez mücadele eden Akhisarspor, J Grubu'ndaki ilk maçta evinde Rus temsilcisi Krasnodar'a yenilmekten kurtulamadı. Spor Toto Akhisar Stadı'nda oynanan karşılaşmada konuk ekip, 26. dakikada Claesson'un golüyle 3 puana uzandı. Gruptaki diğer maçta Sevilla, evinde Standard Liege'i 5-1 mağlup etti.

Fenerbahçe, Zagreb'te yıkıldı

UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk hafta müsabakasında Fenerbahçe deplasmanda Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımına 4-1 mağlup oldu. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 16'ncı dakikada Sunjic, 27 ve 57'nci dakikalarda Hajrovic ile 60'ıncı dakikada Olmo kaydetti. Sarı-Lacivertli temsilcimizin tek golü ise 47'nci dakikada Neustadter'den geldi. Öte yandan grubun bir diğer maçında ise Spartak Trnava kendi sahasında Anderlecht'i 1-0 mağlup etti.

Toplu sonuçlar: AEK Larnaca-Zürih: 0-1, Ludogorets-Bayer Leverkusen: 2-3, Celtic-Rosenborg: 1-0, Leipzig-Salzburg: 2-3, Slavia Prag-Bordeaux: 1-0, Kopenhag-Zenit: 1-1, Dinamo Zagreb-Fenerbahçe: 4-1, Spartak Trnava-Anderlecht: 1-0, Arsenal-Vorskla Poltava: 4-2, Sporting Lizbon-Karabağ: 2-0, Olympiakos-Real Betis: 0-0, Dudelange-Milan: 0-1, Rapid Wien-Spartak Moskova: 2-0, Villarreal-Glasgow Rangers: 2-2, Lazio-Apollon: 2-1, Marsilya-Frankfurt: 1-2, Genk-Malmö: 2-0, Beşiktaş-Sarpsborg: 3-1, Akhisarspor-Krasnodar: 0-1, Sevilla-Standard Liege: 5-1, Dinamo Kiev-Astana: 2-2, Rennes-Jablonec: 2-1, MOL Vidi-BATE Borisov: 0-2, PAOK-Chelsea: 0-1

Haftanın 11'i: Scherbitski (BATE), Maehle (Genk), Roco (Beşiktaş), Martynovich (Krasnodar), Lustic (Celtic), Raphfinha (Sporting Lizbon), Banega (Sevilla), Havertz (B.Leverkusen), Hajrovic (Dinamo Zagreb), Ben Yedder (Sevilla), Aubameyang (Arsenal)