Ay Yıldızlı Beşiktaş Bayrağı, İngiltere Büyükelçiliği'nde dalgalandı

Ay Yıldızlı Beşiktaş Bayrağı, İngiltere Büyükelçiliği'nde dalgalandı

İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, Beşiktaş'a uğurlu geldi.

Beşiktaş, lig bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu garantileyerek üçüncü yıldızı takmaya hak kazandı. Beşiktaş'ın üst üste ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşaması ile İngiltere'nin Türkiye Büyükelçisi Richard Moore, 'sözünü' tuttu.

Büyükelçi Moore, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından 'Tekrar tebrikler #şampiyONBEŞiktaş. Söz verdiğim gibi, #KaraKartal 'ın bayrağı bugün konutumun balkonuna asıldı' dedi ve Ay Yıldızlı Beşiktaş bayrağının konutta dalgalanan resmini paylaştı.

Konutta dalgalanan Ay Yıldızlı Beşiktaş Bayrağı altında 'Kartal Pençesi' yaptığı resimlerini de paylaşan Büyükelçi Moore, 'Richard Moore 1990-92(3 yıl) & 2014-17'de(3 yıl) Türkiye'de yaşadı.Beşiktaş 6 yılın 5'inde şampiyon oldu.Bu da mı tesadüf?Manidar değil mi?' dedi.

Yaptığı paylaşım oldukça ilgi gören Büyükelçi Moore'un fotoğrafı binlerce beğeni ve retweet alırken, bazı sosyal medya kullanıcıları da 'ayağı uğurlu geliyor' yorumu yaptı.

Büyükelçi Moore, Türkiye’ye ilk olarak 1990-1992 yıllarında bir sene Ankara’daki büyükelçilikte iki sene de İstanbul’daki konsoloslukta basın ateşesi olarak görev yaptı. Moore bu sürede tam üç Beşiktaş şampiyonluğu gördü. 2014 yılında bu yana İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi görevini yürüten Roger Moore, bu yıllar arasında iki kez daha Beşiktaş’ın lig şampiyonluğuna şahit oldu. Yani Beşiktaş'a 'ayağı uğurlu gelen' Moore’un, Türkiye’de yaşadığı altı yılda Beşiktaş tam beş şampiyonluk yaşadı.