Barcelona Arda Turan’ı yok saydı!

Barcelona Arda Turan’ı yok saydı!

İspanya'da ligin bitmesine üç hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Barcelona, başarısını yapılan özel forma ile taraftarıyla paylaştı. Formada Arda Turan'ın da aralarında yer aldığı birçok yıldızın bulunmaması dikkat çekti. Barcelona, tıpkı Arda Turan gibi devre arasında takımdan ayrılan diğer isimlere de özel formada yer vermedi.

 İspanya La Liga’da Deportivo La Coruna deplasmanından 4-2 galip dönerek bitime üç hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Barcelona’da kutlamalar başladı. Barcelona taraftarlarının sokaklara döküldüğü şampiyonluk kutlamalarında büyük coşku yaşandı. Barcelona Kulübü de şampiyonluğa özel bir forma yaptırarak bu coşkuya ortak oldu. Takım kadrosunda yer alan isimlerin yer aldığı formada devre arasında Medipol Başakşehir’e kiralanan Arda Turan ise yer almadı. Arda Turan ile birlikte Gerard Deulofeu ve Javier Mascherano gibi isimler ile birlikte 10 futbolcunun ismine özel formada yer verilmedi.

Barcelona altyapısında yetişmiş olan ve devre arasında Watford’a kiralanan Gerard Deulofeu, bu duruma tepki gösterdi. İlk devre Barcelona ile 10 lig maçına çıkan ve takımına 1 gol, 2 asistlik bir katkı sağlayan Gerard Deulofeu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla formada neden yer almadığını sorguladı. Takımının gol sevincinin bir fotoğrafını paylaşan Gerard Deulofeu “Lig şampiyonu… Ben de aranızdaydım, yoksa değil miydim?” yazdı.

Gerard Deulofeu gibi Barcelona’nın kaptanları arasında yer alan Javier Mascherano’nun da özel formada yer almaması dikkatlerden kaçmadı. Devre arasında Çin’in Hebei China Fortune takımına transfer olan Javier Mascherano, ilk devre 7 La Liga maçında Barcelona forması giymişti. Javier Mascherano, Çin’e gitme kararı almadan önce 7.5 sezon Barcelona takımına hizmet etmişti. İki ismin dışında Arda Turan da formada yer almayan isimlerden biri oldu. İlk devre herhangi bir maçta 1 dakika bile Barcelona forması giymeyen Arda Turan, şampiyonluk formasında da ismini göremedi. Arda Turan, sadece Real Betis maçında kadroda yer almış ancak oyuna dahil olmamıştı.


Bu üç ismin dışında Oriol Busquets, Ortola, David Costa, Alena, Cucurella, Sergi Samper gibi isimler de şampiyonluk için özel yaptırılan Barcelona formasında yer almadılar. Barcelona’nın özel formasında yer alan 23 isim ise şu futbolcular oldu:

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets, Denis Suárez, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Dembélé, Rafinha, Cillessen, Coutinho, Paulinho, Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Yerry Mina, Vermaelen…


TAKIM TARAFTARI İLE BULUŞTU

Öte yandan Barcelona, bugün taraftarlarıyla birlikte şampiyonluğunu kutladı. Barcelona'nın ana caddesinde üstü açık otobüsle şampiyonluk turu atan Katalan ekibine taraftarlar coşkuyla eşlik etti.