Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'nin kapısından döndü

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'nin kapısından döndü

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ikinci maçında, 2-1'in rövanşında temsilcimiz Medipol Başakşehir, İspanyol ekibi Sevilla ile deplasmanda 2-2 berebere kaldı ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Mücadeleye hızlı başlayan taraf Sevilla olsa da ilk golü temsilcimiz Başakşehir buldu.

17. dakikada gelişen atakta Çaiçara'nın sağ kanattan yerden attığı ortaya iyi hareketlenen Elia topu ağlarla buluşturdu ve Medipol Başakşehir bu golle 1-0 öne geçti.
İlk yarı temsilcimizin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıya iki ekipte aynı kadroyla çıktı.

52. dakikada Sevilla'nın yeni transferi Jesus Navas sağ kanattan etkili bir orta açtı. Escudero bu ortaya iyi yükseldi ve kafayla topu ağlara gönderdi. Sevilla bu golle skoru 1-1 yaptı.

75. dakikada gelişen hızlı ataktya Nolito'nun asistinde topla buluşan Ben Yedder Sevilla'yı 2-1 öne geçirdi.

83. dakikada Edin Visca temsilcimizi umutlandıran golü kaydetti. Gelişen atakta Napoleoni'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Visca, etkili bir şutla topu ağlara gönderdi ve skoru 2-2 yaptı.

EMRE'NİN FRİKİĞİ DİREKTE PATLADI!

90. dakikada Emre Belözoğlu çalımlarla Sevilla ceza sahasına doğru hareketlendi ama rakibi tarafından faulle durduruldu. Kazanılan frikikte topun başına Emre geçti. Harika bir vuruş çıkaran Emre'ye direk izin vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-2 sona erdi.

Bu skorun ardından Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Temsilcimiz Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi gruplarından devam edecek.

MAÇTAN NOTLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında deplasmanda İspanya'nın Sevilla takımı ile karşılaşan Medipol Başakşehir, ilk maçtaki 11'i ile sahaya çıktı.
Teknik direktör Abdullah Avcı, Sevilla maçını düşünerek Süper Lig'deki Kardemir Karabükspor karşılaşmasında dinlendirdiği futbolcularını İspanyol ekibi karşısında sahaya sürdü. Avcı, İstanbul'da oynadıkları maçtaki 11'i Sevilla'da da tekrarladı. Medipol Başakşehir'de son Kardemir Karabükspor maçına nazaran 9 oyuncunun değiştiği, sadece kaleci Volkan Babacan ve defans oyuncusu Epureanu'nun yerlerini koruduğu görüldü.
4-5-1 oyun düzeniyle çıktığı Sevilla maçında kaleyi Volkan Babacan'a teslim eden teknik direktör Avcı, savunmayı Caicara, Attamah, Epureanu ve Clichy'den oluşturdu. Orta sahada Emre Belözoğlu, Mahmut Tekdemir, Visca, Elia ve Mossoro görev alırken, forvette Adebayor forma giydi. Mert Günok, Alparslan Erdem, Da Costa, Gökhan İnler, Mevlüt Erdinç, Kerim Frei ve Napoleoni de yedek kulübesinde oturdu. Mevlüt, İstanbul'daki ilk maçın kadrosunda yer almamıştı.

Sevilla tarafında ise teknik direktör Eduardo Berizzo, ilk maçtaki 11'ine göre tek futbolcu değiştirdi. Berizzo, Montoya'nın yerine Jesus Navas'ı 11'e aldı. İspanyol takımı, sahada 4-3-3 oyun dizilişinde oynadı.

Bu arada Medipol Başakşehir'in yeni marşını besteleyen ve takımla Sevilla'ya gelen şarkıcı Mustafa Ceceli de tribünlerden maçı izledi.

Öte yandan, 17 Ağustos'ta Barselona ve Cambrils'te meydana gelen terör saldırılarının etkisiyle Sevilla-Medipol Başakşehir maçı öncesinde İspanyol polisinin, stat çevresinde güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda yaklaşık 30 bin kadar Sevillalı taraftar karşılaşmayı izlerken, Türkiye'den gelen 30 kadar Medipol Başakşehir taraftarı da takımlarına destek verdi.
.