Başbakan soruşturma açılacak demişti: TFF’den koreografi açıklaması!

Başbakan soruşturma açılacak demişti: TFF’den koreografi açıklaması!

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde açılan ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in açıklamalarıyla bağlantısı olduğu iddia edilen koreografi hakkında TFF'den açıklama geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray-Fenerbahçe maçında tribünde yapılan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla soruşturma açılan koreografi hakkında açıklama yaptı.
Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan maç öncesinde kale arkası tribünde “Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor” ve “Ayağa kalk” sözlerinin yer aldığı ‘Rocky’ figürlü bir koreografi yer almıştı.

Bu koreografinin, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in son günlerde yaptığı açıklamalarla bağlantılı olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İşte TFF’den yapılan o açıklama;

“6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik uyarınca müsabakalara girişte pankart, afiş ve diğer malzemelerin kontrolünü yapmak, gerektiğinde içeri almamak, stadyuma alınmayacak pankart ve dövizleri belirlemek Mülki İdare Amiri tarafından görevlendirilen Müsabaka Güvenlik Amiri, Emniyet Birimleri ve Spor Kulüplerinin yetki ve sorumluluklarındadır.

Bu nedenle taraftarların, spor alanına sokmak istedikleri afiş veya pankartlara karar vermek 
Türkiye Futbol Federasyonu’nun yetki ve sorumluluğunda değildir.

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

Türkiye Futbol Federasyonu”