Belçika kazandı; 2018 Dünya Kupası'nda eşleşmeler belli oldu!

Belçika kazandı; 2018 Dünya Kupası'nda eşleşmeler belli oldu!

Belçika, İngiltere’yi 1-0’lık skorla mağlup etti ve grubu 9 puanla birinci sırada noktaladı.

2018 Dünya Kupası'nda grup aşamasının sonuna gelindi. İngiltere Belçika maçı ve Panama Tunus maçı ile grup aşaması sona ererken G Grubu'nun liderini belirleyen karşılaşmada İngiltere ile Belçika kozlarını paylaştı. Zorlu karşılaşmada kazanan 1-0'lık skorla Belçika oldu. Belçika H Grubu ikincisi Japonya ile, İngiltere ise H Grubu lideri Kolombiya ile eşleşti.

Dünya Kupası’nda grup aşaması G Grubu maçları ile sona erdi. Grupta lideri belirleyecek olan karşılaşmada Belçika, İngiltere’yi 1-0’lık skorla mağlup etti ve grubu 9 puanla birinci sırada noktaladı.

Belçika’nın golünü 51’de Adnan Januzaj kaydederken iki takım da maça rotasyon kadrolarıyla çıktı. Grubu lider bitiren Belçika, H Grubu ikincisi Japonya ile eşleşti. Bu mağlubiyetle 6 puanla ikinci olan İngiltere ise H Grubu lideri Kolombiya ile eşleşti.

Maç öncesinde iki takımın puanlarda, genel averajda ve attıkları gollerde eşit olması karşılaşmada kart hesaplarının da devreye girebileceği ihtimalini güçlendirmişti. İlk yarı 0-0 sonuçlanırken keyifsiz oyun da “hesap yapıldığı” ihtimalini güçlendirmişti.

İşte o hesaplar:

G Grubu’nda ikinci sırada yer alan takım, Son 16 Turu’nda Kolombiya ile oynuyor. Çeyrek finalde ise rakip İsveç – İsviçre maçının kazananı oluyor. G Grubu’nun ikincisinin bu turu da geçtiğini varsayarsak yarı finalde İspanya – Rusya, Hırvatistan – Danimarka eşleşmelerinin galiplerini bir araya getiren maçın kazananı ile eşleşecek.

Turnuvada finale giden ağacın diğer kolunda, Portekiz – Uruguay, Fransa – Arjantin, Brezilya – Meksika maçlarının yer alması kağıt üzerinde Son 16’da G Grubu liderinin nispeten “zayıf” Japonya ile eşleşiyor olmasına rağmen üst turlar için G Grubu liderinin karşısında daha zorlu bir yol olarak öne çıkıyor.

Son 16’da eşleşmeler de belli oldu:

(30 Haz.) Uruguay – Portekiz

(30 Haz.) Fransa – Arjantin

(1 Tem.) Brezilya – Meksika

(1 Tem.) Belçika – Japonya

(2 Tem.) İspanya – Rusya

(2 Tem.) Hırvatistan – Danimarka

(3 Tem.) İsveç – İsviçre

(3 Tem.) Kolombiya – İngiltere