'Benim üzerimde birinin olması baskı yaratır'

'Benim üzerimde birinin olması baskı yaratır'

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Mircea Lucescu basın mensuplarının sorularını Mircea Lucescu'nun imza töreninde yanıtladı.

A Milli Takım’ın başına getirilen tecrübeli teknik adam Mircea Lucescu için imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

YILDIRIM DEMİRÖREN: ÇARŞAMBA İMZALADIK

İlk olarak sözü alan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Öncelikle Fatih Terim ve ekibine verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum. Kariyerinde 35 kupa bulunan bir hoca ile olmak bizi gururlandırıyor. 31 Temmuz’da kontak kurduk, Çarşamba imzaladık. Lucescu ile 31 Temmuz öğleden sonra temasta bulundum. Hocamızı tartışmaya gerek yok.” şeklinde konuştu.

Lucescu’dan ilk sözleri ise şöyle;

4 sene boyunca Beşiktaş ve Galatasaray’da başarılar yakaladık. Ukrayna’da önemli bir dost edindim ve Shakhtar Donetsk’e gittim. Federasyonda daha önce de temasımız oldu, sonunda gelen teklifi kabul etme şansı yakaladım. Siyasi durumlardan dolayı Ukrayna’dan ayrıldım, Zenit’e gittim. Kariyerim açısından Zenit sonrası geri planda kalmayı planladım. 1.5 ay düşündüm ve evde duramayacağımı, çalışmaya devam etmemin daha doğru olduğu yönünde bir karar aldım.

“Galatasaray’ın teklifini reddettim”

Bu şartlarda ilk olarak Galatasaray benimle temasa geçti. Östersunds maçı sonrası temas kurdular. Başkan yardımcısı ile konuştum ve bana futbol direktörü olma imkanı sundu. Reddetmedim, sadece 1 hafta sonra konuşmamız gerektiğini söyledim. ‘Benim üzerimde birinin olması baskı yaratır’ düşüncesiyle bu teklife olumlu bakmadım. Bu pozisyonda çalışmayacağımı kendilerine ilettim.

’31 Temmuz’da Yıldırım Demirören benimle temasa geçti’

31 Temmuz’da Yıldırım Demirören benimle iletişime geçip teknik direktörlük teklif etti ve Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörlüğü görevini kabul ettim. Sahada olmak istedim, seçimini Türk Milli Takımı’ndan yana kullandım.Teklifi kabul etmemde Türkiye’ye sevgim önemli rol oynadı. Bu görevdeyken Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları yanımda olacaktır. Tabi ki Fenerbahçe taraftarı da yanımda olacaktır (gülerek).