Beşiktaş-Bayern maçında sahaya giren kediyle ilgili UEFA'dan karar çıktı

Beşiktaş-Bayern maçında sahaya giren kediyle ilgili UEFA'dan karar çıktı

UEFA, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'i sahasında ağırladığı maçla ilgili kararını açıkladı. En çok merak edilen müsabakada sahaya giren kedi için ceza verilip verilmeyeceğiydi.

Beşiktaş, Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında kendi sahasında oynadığı karşılaşmada taraftarların sahaya yabancı madde atması, yetersiz organizasyon ve merdivenlerin boş bırakılmaması nedenleriyle UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.

UEFA, Bayern Münih maçında yaşanan olaylar nedeniyle Beşiktaş'a 34 bin euro para cezası verdi.

Cezaya sebep olan eylemler:

Sahaya yabancı madde atılması

Merdiven boşluklarının kapatılması

UEFA Beşiktaş'ı Disiplin Kurulu'na sevk ederken sahaya giren kediyi de raporuna ekleyip "yetersiz organizasyon" nedeniyle de sevk yapmıştı. Ancak UEFA bu maddeden ceza vermezken uyarıda bulunmakla yetindi.
 
Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'da Beşiktaş ile Bayern Münih arasında oynanan maçın ikinci yarısında, 50'inci dakikada Beşiktaşlı Tolga Zengin topu oyuna sokmaya hazırlanırken sahaya aniden bir kedi girdi ve çimlerde yaklaşık bir dakika kadar dolanması üzerine hakem Michael Oliver oyuna kısa bir ara vermişti.

Davetsiz misafir önce Beşiktaş kalesinin arkasından saha dışına çıkmak istedi ama güvenlik görevlilerini görünce sahaya dönmüştü.

Maç kedinin sahadan çıkmasıyla kaldığı yerden devam emişti. Alman rakibi karşısında 3-1 mağlup olan Beşiktaş ise Avrupa'ya veda etmişti.