Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u ezici farkla yendi!

Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u ezici farkla yendi!

Çaykur Rizespor Beşiktaş maçı ile Spor Toto Süper Lig'de 27. hafta sona erdi. Tarihi maçta Beşiktaş rakibini 7-2'lik skorla mağlup etti. Maç esnasında Beşiktaş taraftarının İmamoğlu desteği de dikkat çekti.

Çaykur Rizespor Beşiktaş maçı ile Spor Toto Süper Lig’de 27. hafta heyecanı sona erdi. Haftanın kapanış maçında Beşiktaş zorlu deplasmanda 7-2 kazanarak zirve takibini sürdürdü ve görkemli bir galibiyet elde etti. Beşiktaş bu sonuçla 50 puana yükseldi. Okan Buruk yönetiminde yükselişe geçen ve son sıradan inanılmaz bir seriyle kurtulan ev sahibi Rizespor ise kazanarak 5. sıraya çıkmanın ve Avrupa hesaplarına başlamanın peşindeydi ancak ev sahibi bölüm bölüm etkili oynadığı maçtan 6-2’lik şok bir mağlubiyetle ayrıldı.

Beşiktaş’ın golleri, Vida (8), Ljajic (14 ve 78), Burak (64) ve Güven’den (71, 82 ve 90) geldi. Çaykur Rizespor’un golleri ise 42’de Muriqi ve 70’te Abarhoun’dan geldi. Rizespor 2-0’dan sonra yaklaşık %75 topa sahip olma oranıyla oynayıp Beşiktaş’ı yarı sahasına hapsetse de sahadan farklı bir yenilgiyle ayrıldı. Rizespor bu sonuçla 34 puanda kaldı.

EKREM İMAMOĞLU DESTEĞİ

Maç esnasında Beşiktaş taraftarı CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyen sloganlar attı. İzmir Marşı söyleyip, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan Beşiktaş taraftarına Çaykur Rizespor taraftarı, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganıyla karşılık verdi.