Beşiktaş 'futbol ve dostluk günü' kutlamalarına ev sahipliği yaptı

Beşiktaş 'futbol ve dostluk günü' kutlamalarına ev sahipliği yaptı

FIFA ve 2018 Dünya Kupası'nın resmi ortağı Gazprom tarafından yürütülen 'Dostluk için futbol' programına katılan 64 ülkede, “Dünya Futbol ve Dostluk Günü” kutlandı. Futbol ve Dostluk Günü’nün İstanbul’daki etkinliklerine, bu yıl programa genç oyuncusu ile katılan Beşiktaş ev sahipliği yaptı.

Beşiktaş’ın genç oyuncusu Abdümecid Dönmez, programın Temmuz ayında St. Petersburg’da düzenlenecek etkinliklerinde Türkiye’yi temsil edecek.
FIFA ve 2018 Dünya Kupası’nın resmi ortağı Gazprom tarafından yürütülen 'Dostluk için futbol'’un beşinci sezonu tüm hızıyla sürüyor. Afrika, Avrasya, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’dan 64 ülkenin katıldığı programda bu yıl Türkiye’yi, Beşiktaş’ın genç oyuncusu Abdülmecid Dönmez temsil ediyor.
Programın tüm katılımcı ülkelerinde kutlanan “Dünya Futbol ve Dostluk Günü”nün İstanbul’daki etkinliklerine, Beşiktaş Fulya Hakkı Yeten Tesisleri ev sahipliği yaptı. Etkinlikler kapsamında Beşiktaş’ın 12 yaş grubu oyuncularıyla Örnek Gençlik Sporlu gençler arasında bir dostluk maçı düzenlendi. 4-0 Beşiktaş’ın galibiyetiyle sona eren maç, oyuncular arasında programın dokuz değeri olan “dostluk, eşitlik, adalet, sağlık, barış, sadakat, zafer, gelenek ve onuru” temsil eden “dostluk bilekliklerinin” değiş tokuş edilmesiyle başladı. BJK Futbol Akademi Sportif ve Scout Direktörü Gökhan Keskin’in de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, programın detayları kamuoyuyla paylaşıldı.
Toplantının açılışında konuşan Abdülmecid Dönmez, “St. Petersburg’da farklı ülkelerden yaşıtlarımızla bir araya geleceğiz ve diğer ülkelerin de önde gelen takımlarının oyuncularıyla şampiyonada mücadele edeceğiz. Bu yıl 'Dostluk için futbol’da Beşiktaş’ı ve Türkiye’yi temsil edecek olmak bana gurur ve heyecan veriyor” dedi.
Programa bu yıl katılan 64 ülkenin 12 yaş grubu oyuncularından oluşacak sekiz karma takım, 1 Temmuz’da St. Petersburg’da düzenlenecek 'Dostluk İçin Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek. 2 Temmuz’da düzenlenecek 'Beşinci Dostluk İçin Futbol Çocuk Forumu’nun ardından programın tüm katılımcıları, St. Petersburg Arena’da 2017 FIFA Konfederasyonlar Kupası final maçını izleyecek.
'Dostluk için futbol' programının Türkiye Direktörü Filiz Pak, “Türkiye’nin dördüncü kez katıldığı 'Dostluk için futbol' programında, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu yıl da Beşiktaş’ın desteğini almaktan memnuniyet duyuyoruz. Programımıza katılan ülkelerin sayısı bu yıl ikiye katlanarak 64’e ulaştı. Genç nesillere yönelik bu programlar, evrensel değerlerin tüm dünyaya yayılmasına yardımcı oluyor” dedi.
BJK Futbol Akademi Sportif ve Scout Direktörü Gökhan Keskin, “Dostluk İçin Futbol gibi programlar gençlerimize hem kendilerini uluslararası arenada gösterme fırsatı tanıyor, hem de farklı ülkelerden yaşıtlarıyla bağlar kurmalarını sağlıyor. Biz de Beşiktaş olarak, projenin değerlerine desteğimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu. Beşiktaş U12 Teknik Sorumlusu Mesut Kır, “Dünyada dostluğa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Dostluk İçin Futbol gibi programlar daha da anlamlı hale geliyor” dedi.