Beşiktaş'ın Monaco zaferi Avrupa basınında

Beşiktaş'ın Monaco zaferi Avrupa basınında

Monaco'yu deplasmanda 2-1 yenmisinin ardından Avrupa Basını, Siyah-Beyazlı takımın bu başarısını manşetlerine taşıdı. Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman, iki gol atan Cenk Tosun hakkında ilginç ifadeler kullandı.

Fransa basının geniş yer ayırdığı Monaco-Beşiktaş için attığı manşetlerden en dikkat çekeni ise Le Figaro'nun attığı "Tosun Monaco'yu cezalandırdı, Monaco'nun geçen sezonki kalitesi artık yok" başlığı dikkat çekti.

Le Figaro, Cenk Tosun için ise Tosun "ağır vasıta" manşetini attığı haberinde "26 yaşındaki milli futbolcunun transfer piyasalarındaki yükselişi bir şans değil, belki en "gösterişli" hücum futbolcusu degil ama "şeytani bir randımana" sahip. Daha önce Porto'ya gol atan Tosun, Monaco'yu Quaresma'nun isabetli ortasına müthiş bir kafa vurarak ve "fırsatçı" bir şut ile avladı ve Jemerson ile Glik'e kabus gibi bir gece yaşattı" diye yazdı. Ünlü Fransız gazetesi L'Equipe ise Şenol Güneş'in basın toplantısında söylediği "Gurupta hala her şey olabilir, Monaco'nun tur atlama şansı devam ediyor" sözlerini manşetlerine taşıdı. Gazete Cenk Tosun'u da maçın adamı seçti.

Fransa basınında yer alan diğer manşetler ise şu şekilde:Le Monde "Monaco evinde karşıladığı Türklere karşı yenildi ve gurup sonuncusu oldu"

Eurosport "Kanatsız Monaco geçen sezonun Monaco'su değildi, bu oyun ile fazla uzağa gidemezler"

İngiliz basınada Beşiktaş'ın Monaco galibiyetine yer ayırırken özellikle Premir Lig takımlarının yakın takibinde olan Cenk Tosun'u manşetlerine taşıdılar.

Daily Mail gazetesi "Tosun 2 tane attı Beşiktaş kazandı" diye manşet attığı haberinde Cenk Tosun'un Beşiktaş'tan almanın artık daha zor olduğunu yazdı. The Guardian gazetesi ise "Geçen yılın yarı finalisti erken veda edecek" diye yazdı

İsveç spor internet sitesi olan Robosport ise Cenk Tosun'u övdüğü haberinde "Zaferin arkasındaki isim" manşetini attı.

Şampiyonlar Ligi'nde Monaco'yu 2-1 mağlup eden Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman, iki gol atan Cenk Tosun hakkındaki yorumu

"BEŞİKTAŞ CİDDİ BİR TAKIM"

Galibiyeti değerlendiren Orman, "Vallaha ne diyeyim. Bunlar iyi şeyler. Ülke için de çok iyi şeyler. Beşiktaşlılar çok mutlu. Her zaman söylüyorum Beşiktaş çok ciddi bir takım. 2 deplasman, 2 galibiyet. 3 maçımız kaldı. Allah nasip etsin onlardan da başarılı sonuçlar almaya çalışacağız" dedi.

CENK YORUMU

Cenk Tosun'a teklifler olduğu konusuyla ilgili ise başkan, "Şu an Beşiktaş'ın hedefi Şampiyonlar Ligi ve Türkiye şampiyonluğu. Cenk'i o kadar fiyata satılır falan diye yazıyorlar ama yok öyle şeyler" ifadelerini kullandı.