Beşiktaş'ta 3. Yıldız provası

Beşiktaş'ta 3. Yıldız provası

Beşiktaş sahasında Kasımpaşa'yı 4-1 gibi net bir skorla mağlup ederek maç fazlasıyla Başakşehir ile olan puan farkını 5'e yükseltti.

Vodafone Arena'da oynanan mücadelede konuk ekip Kasımpaşa'nın golünü Samuel Eduok atarken ev sahibi Beşiktaş'a farklı galibiyeti getiren golleri 2. dakikada Aboubakar, 33. dakikada penaltıdan Quaresma, 49. dakikada Talisca ve 65. dakikada Babel kaydetti.
Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 71 yaparak maç fazlasıyla takipçisi Başakşehir ile olan puan farkını 5'e yükseltirken Kasımpaşa 43 puadan kaldı.

Maçın gol dakikaları

2. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Orta alandan kaptığı topla ceza sahasına doğru hareketlenen Oğuzhan Özyakup, Aboubakar'la paslaştı. Altıpasın önünde topla buluşan Aboubakar, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 
4. dakikada Kasımpaşa skora denge getirdi. Konuk ekibin sol taraftan kullandığı taç atışında hakeme de çarpan top, Eduok'un önünde kaldı. Bu futbolcunun ceza yayının gerisinden sert vuruşunda, meşin yuvarlak sol köşeden filelerle buluştu: 1-1
32. dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Adriano'nun soldan ceza sahasına gönderdiği topa Popov'un eliyle müdahale ettiğini belirleyen maçın hakemi, penaltı noktasını gösterdi. 33'üncü dakikada penaltıyı kullanan Quaresma, topu filelere göndererek skoru 2-1 yaptı.

Hutchinson, dördünce kez maç kaçırdı

Siyah-beyazlı takımda son haftalarda düşüş yaşayan Atiba Hutchinson, kadroda yer almadı. Tecrübeli oyuncu, bu sezon dördüncü kez takımının bir maçında kadroda yer alma fırsatı bulamadı. Sezon başında Kanada Milli Takım kadrosunda yer almasından dolayı Kardemir Karabükspor maçında görev alamayan, Gençlerbirliği mücadelesinde de teknik direktör Şenol Güneş tarafından dinlendirilen Hutchinson, sakatlığı nedeniyle ikinci yarıdaki Fenerbahçe derbisinde de oynayamamıştı. 

Talisca formasına kavuştu

Beşiktaş'ta cezası nedeniyle Bursaspor karşılaşmasında oynamayan Talisca, bir maç aradan sonra ilk 11'de yer aldı. 
Siyah-beyazlı ekibin Fenerbahçe ile yaptığı derbi maçta rakibine yönelik hareketi nedeniyle bir maç ceza alan Talisca, Kasımpaşa karşısında yine takımına hücumda destek vermeye çalıştı.

Quaresma golü attı oğluna öpücük yolladı

Beşiktaş’ın yıldız oyuncusu Quaresma, penaltı golünü attıktan sonra sevincini tribünde kendisini desteklemeye gelen ailesi ve oğluna öpücükle karşılık verdi.

Tolgay Arslan, ilk 11'e alıştı

Beşiktaş'ta son haftaların formda oyuncusu Tolgay Arslan, Kasımpaşa karşısında da ilk 11'de şans buldu.  Hutchinson'ın sakatlığı nedeniyle Fenerbahçe maçında ilk 11'de oynama fırsatı bulan Tolgay, geçen haftaki Bursaspor karşılaşmasının ardından Kasımpaşa mücadelesinde de görev aldı. 

Kasımpaşa'yı ilk kez Vodafone Arena'da ağırladı

Siyah-beyazlı ekip, rakibi Kasımpaşa'yı ilk kez Vodafone Arena'da konuk etti. Vodafone Arena'nın yapımı sırasında iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı ile 3. Başakşehir Fatih Terim statlarında oynayan ve lacivert-beyazlı rakibini geçen sezonki lig mücadelesinde 3. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk eden Beşiktaş, Dolmabahçe'deki yeni yerinde Kasımpaşa ile ilk maçını oynadı. 

Marcelo'nun doğum günü

Beşiktaş'ın Brezilyalı savunma oyuncusu 30. yaş gününde Kasımpaşa maçına çıktı. Vodafone Arena'daki maçlarda babalarını yalnız bırakmayan Marcelo'nun çocukları, tribünde açtıkları pankartla babalarının yaş gününü kutladı. 

Kasımpaşa'da üç eksik

Kasımpaşa, Beşiktaş karşısında sahada 3 oyuncusundan yoksun yer aldı. Sakatlıkları bulunan Adem Büyük ile Fode Koita, karşılaşmada görev alamadı. Kasımpaşa'nın Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Atiker Konyaspor ile oynadığı rövanş mücadelesinde kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen Turgut Doğan Şahin de Beşiktaş karşısında forma giyemedi.  Maçın hakemleri ve iki takım oyuncuları, sahaya "ALS Yaz 2576'ya gönder hastalarımıza bir nefes de sen ol" yazılı pankartla çıktı. 
Karşılaşma öncesi vefat eden Beşiktaş ve Türk futbolunun efsane oyuncularından "Baba Recep" lakaplı Recep Adanır için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.