'Bizi öldürmeye teşebbüs ettiler'

'Bizi öldürmeye teşebbüs ettiler'

Ankaragücü deplasmanında yöneticileri saldırıya uğrayan Amedspor'da Futbol Şube Sorumlusu Servet Erol, kendilerine “öldürmeye teşebbüste” bulunulduğunu açıkladı.

YURT Gazetesi-Kadir Ünal/ Ankaragücü ile oynanan maçta protokol tribününde beş yöneticisi saldırıya uğrayan Amedspor'da öfke büyük. Gazetemize konuşan Amedspor Futbol Şube Sorumlusu Servet Erol, "Başkanları da dahil olmak üzere Ankaragücü kulüp yöneticileri, 2-1 öne geçtiğimiz anda linç girişiminde hatta öldürmeye teşebbüste bulundular. Bu girişim Ankaragücü Başkanı'nın yönlendirmesiyle olan bir olay" dedi. Erol, saldırıyı yapanların taraftar olmadığını, olayın Valinin, Emniyet Müdürü'nün ve federasyon yetkililerinin bulunduğu protokol tribününde gerçekleştiğini hatırlattı.

“Saldırıyı duyum almıştık”


Ankaragücü maçından önce "Protokol tribününde size saldırı olacak" şeklinde duyumlar aldıklarını belirten Erol, herhangi bir güvenlik önlemi olmadığını ifade ederek, "Polisler de olay olduktan ancak 10 dakika sonra yanımıza geldiler. İş işten geçmişti. Ciddi bir müdahalede de bulunmadılar. Olaydan sonra polisler yöneticileri bir odaya kapattılar. Yarım saat beklettiler ve herhangi bir tedavi de uygulanmadı" diye konuştu.

“Trabzonun puanını silsinler”

Saldırıdan sonra haklarını federasyon nezdinde arama kararı aldıklarını söyleyen Servet Erol, umutlu olmadıklarını "Tüm kamuoyunun da gördüğü gibi geçtiğimiz hafta olmayan bir nedenden dolayı üç puanımız silindi. Federasyonun, ligin bitimine bu kadar kısa bir süre kala tarihte böyle bir ceza verildiği görülmemiştir. Bakın Trabzonspor taraftarı hakeme saldırdı. Onlara verebilecekler mi puan silme cezasını? Bu yüzden kimseden beklentimiz yok" dedi.

Karakola şikayet ettik

Maçta üç metre yükseklikten aşşağıya itilen ve ağır şekilde yaralanan Amedspor Kulüp Avukatı ve Basın Sözcüsü Soran Haldi Mızrak, protokol merdivenlerinden aşağı atıldığını söyleyerek, "Yüzümde ve kafamda morluklar ve düşmeden kaynaklı şişlikler var. Adli raporumuzu aldık, karakola şikayetimizi yaptık. Ancak bir hukukçu olarak bu ülkenin yargı sisteminden bir beklentim yok. Bu işin adil bir şekilde takipçisi olacağına inanmıyorum" diyerek umutsuzluğunu dile getirdi.