Atatürk Havalimanı’nda günde yaklaşık 5 bin paket kaçak sigara yakalanıyor!

Atatürk Havalimanı’nda günde yaklaşık 5 bin paket kaçak sigara yakalanıyor!

Atatürk Halimanı gümrük görevlilerinin bir günde ele geçirdiği  kaçak sigara sayısı beş bin paketi buluyor.

Özellikle Özbekistan'dan getirilmeye çalışılan kaçak sigaralar gümrük görevlilerinin dikkati sayesinde yakalanıyor fakat yine de kaçakçılar getirmekten vazgeçmiyor. Ayrıca kaçakçılar her yolu denerken kaçakçılık ilginç boyutlara ulaştı.Türkiye’ye kaçak olarak getirilmek istenen sigaraları Dış Hatlar Terminali’nde dizen gümrük görevlileri Atatürk Havalimanı’nda adeta sigara paketlerinden  duvar ördü.

POLİSLER HAYRETE DÜŞTÜ
Yurda kaçak sigara sokmak isteyen yerli ve yabancı yolcular her yolu denerken sigara kaçakçılığı ilginç boyutlara ulaştı. Daha sonra çantalarda yapılan aramalarda bulunan Kara Lastik, cips, termos, patates kızartması ve su bidonlarını açan gümrük ekipleri, aynı şoku bir daha yaşadı. Ekiplerin kontrol ettiği bütün malzemelerin içinden sigara çıktı. Lastiklerin içine sıkıştırılarak sarılan ve patates kızartmasının altına yerleştirilen piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan 5 bin paket kaçak sigaralara el konularak yolcular hakkında işlem yapıldı.

KAÇAKÇILARIN İLGİNÇ OLAYLARI
Sigaraların saklandığı yerlerin tuhaflığı da polisleri görevlilerini hayrete düşürürken kimi zamanda güldürdü.  Sigara paketlerini  x-ray cihazlarında görülmesin diye folyoyla paketleri kaplayan kaçakçılar folyoyayla sarılı olsa dahi paketlerin cihazlarda göründüğünün farkında  bile değiller.  Bir başka kaçak sigara getiren yolcu ise Anadolu’da kara lastik diye bilinen lastik ayakkabıların içine sigara paketlerini zulalamıştı. Bir başkası ise plastik bidona sigaraları saklamaya çalışmıştı. Bütün bu  yöntemlere rağmen yine de  kaçakçılar yakalanmaktan kurtulamıyorlar