'Burak Yılmaz Beşiktaş'ta gol kralı olur'

'Burak Yılmaz Beşiktaş'ta gol kralı olur'

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, sporun gündemini değerlendirdi.

Yayıncı kuruluşta yayınlanan beIN Manşet programında konuşan Demirkol'un değerlendirmeleri şöyle;

İki tane ne oynayacağı belli olan takım karşılaştı. Sevdiğin bir aktör, ya da yönetmen vardır. O filmden ne alacağını bilirsin. Kasımpaşa’dan beklediğimizi aldık. Belki daha iyi olabilirler. Ama Başakşehir darmadağın göründü. Kendi lig standardından bahsediyorum.

Bunun sebebini Abdullah Hoca maçtan sonra güzel anlattı. Bu işin yorgunluğu falan olmaz. Örneğin; Emre, Adebayor yorulur. Peki İrfan Can niye yoruluyor? Clichy’nin dışarıda kalışı etkiledi ama Kerim, İrfan gibi oyuncuların performansı işlerini bozmadı. Bu bir takım oyunu. Burada ciddi bir problem var. Beni dinlemiyorsanız, Abdullah Avcı’yı dinleyin. O kadar. Belhanda'dan beklemiyordum. Belhanda bu kadar çünkü.

Abdullah Avcı’nın söyledikleri bu maçın analizi değil. Geride kalan dönemin mesajıdır. Senin karşında koca koca kulüpler, camialar vardı. Beşiktaş mesela; Erzurum maçında ilk yarıda perişan oldu. Ama ikinci yarıda kopardılar işi. Galatasaray da öyle. Bazen atmosfer seni taşır. Başakşehir’de öyle bir durum yok. O planı uygulayacaklar. Bu sene son şansları. Gelecek sene bu takımı kullanamazsın, çünkü yenileme yapman gerek. Bir yerde yatırımcı da ne oluyor diyebilir. Yorar. Avcı’nın açıklamaları futbolculara verilen bir mesajdır. Yedek kadroları da çok değerli. Derin ve iyi kadroları var. Oyunu yanlış oynadılar. Beni değil, Avcı'yı dinlesinler. Daha ağır konuştu çünkü.

Epureanu’nun içinde olduğu pozisyonu itiraz etmiyorum ama bence faul değil. Gri pozisyonlardan biri. Bunun çok daha hafiflerine çok faul çalındı. Kaleciye dokunduğunda ve büyük takımsa hemen çalarlar. Cesur bir karar. Hakemin kararını doğru buluyorum. Abdullah Avcı ile aynı fikirdeyim. Kalecinin dokunulmazlığı kuralını anlayamıyorum. İngiltere’de çalsan sana maç yönetmezler. Çok daha hafif şarjların defalarca çalındığını biliyoruz. 

Kasımpaşa lige hazır başlayan ekiplerden biri. Çok açılmıyorlar. Güçleri, kuvvetleri yerinde. Trezeguet, Kasımpaşa’nın patronu gibi duruyor. Dünya Kupası’na gidebilmek için çok uğraşmıştı. Geçen sene dikkat çeken 5 isimden biriydi. Galatasaray’ın ilgisi de vardı. Kolay değil. Dünya Kupası sonrası başarı ya da başarısızlıkta kendi standartlarına dönmesi kolay olmuyor. Örneğin; Modric gider Dünya Kupası’nda final oynar, döner aynı futbolunu oynar. Ama bizim coğrafyamızda pek mümkün olmayabiliyor.

Karius gelince Beşiktaş tribününde hanımefendilerin sayısı artacak herhalde. Karius iyi bir kaleci. 

Şampiyonlar Ligi finalinde hata yaptı doğru. Çok büyük bir bunalım yaşadı. Neler çektiğini, ne telefonlar aldığını bilemezsin. Özel hayatını da etkiledi. Kolay değil. 

En büyük zirveden bir anda düşmek kolay değil. Buna bir rehabilitasyon süreci. Beşiktaş seyircisi destek olur. 

Enke gelmiş, gitmişti. Toprağı bol olsun. Karius, iyi bir rehabilitasyon süreci yaşayabilir. Beşiktaş taraftarı ona destek olabilir. Ama güven bunalımını atlatmak Karius’a bağlı. Biraz huzur, biraz performans değişikliği ayağa kaldırabilir. Beşiktaş, Negredo’dan 5 milyon Euro kazanacaksa çok iyi. Al-Hilal da son anda devreye girdi diye okumuştum. Love için de Göztepe ile anlaştığı haberleri var. Mustafa Pektemek’in de gideceği konuşuluyor. Bir takım yabancı oyuncuların isimleri geçiyor. Burak Yılmaz’ın Beşiktaş’a gelmesi elbette bomba olur. Şenol Güneş’in istediği isimlerden biriydi.

Trabzonspor’un maddi şartlar dışında Burak’ı bırakması makul bir iş değil. Oyuncuyu isteğini unutuyoruz. Orada mı çalışmak istiyorsun, burada mı? Sözleşmeler bağlayıcıdır ama önemli olan istektir. 

Burak Yılmaz eğer sağlıklı olursa Beşiktaş’ta gol kralı olur. Sakatlığı da vardı. O da performansını etkiledi. 23 gol atmıştı. Rahat 25’i geçer.

Beşiktaş’ta kim asist kralı olacak kavgası başlar. Eğer Burak Beşiktaş’ta oynasaydı Beşiktaş kesinlikle şampiyon olurdu. 

Burak kaç yaşındayken kafaya çıkmayı bilmezdi, Drogba ile oynadıkları sezon kafaya çıkmayı öğrendi. Ofsayta düşme sıkıntısı başka tabi ki. Geçen sene Beşiktaş, Burak olsaydı şampiyon olurdu. Burak’ın Beşiktaş’a gitmesine kim engel olduysa şampiyonluğa da o engel oldu. Şenol Güneş gerçekten Burak’ı çok istemişti. Burak iyi bir golcü. Galatasaray’da Drogba ile oynayabildi. Trabzonspor’un önce kendi hesaplarını yapması lazım. Gelirse Beşiktaş’a gol kralı olacağını düşünüyorum.

Fatih Hoca’nın istediği oyun belli. Feghouli 7 gol 10 asist yapmıştı. Oyunun içinde mi? Daha fazlasını bekliyorlar. Belhanda’dan daha fazlasını beklemiyordum. 

Ama Feghouli’den daha fazlasını bekliyor, lige damga vurur diye düşünüyordum fena da oynayamadı ama 7 gol 10 asist yaptı. Bu performansı yapamayan forvetler var. 

Gomis saha içinde Galatasaray adına çok kuvvetli bir figür.  Bence Gomis, Galatasaray'dan zam istemedi. 

'Geçen sene 7 aldım bu sene 3.5 olur mu? Feghouli benden fazla alıyor buna bir düzenleme yapalım' demiştir. 

Galatasaray ile Gomis arasında söylendiği gibi bir kriz yoktu.

Fenerbahçe Giuliano transferinde en azından zarardan kurtuldu ama bu tarz futbolcuların geldikten sonra problem haline dönüşmesi ilginç. 

Fenerbahçe orta sahayı iyi kursa çok iş yapardı, ben beğeniyordum Giuliano'yu. Beşiktaş'ta çok başarılı olabilirdi Giuliano. 

Fenerbahçe'nin sorunu orta saha. Senelerdir orta saha durup etrafındakileri değiştiriyorlar. 

“Everton’un Fellaini’yi almadan önceki ilk tercihi Mehmet Topal’dı. Mehmet Topal'ı alamayınca Fellaini'yi aldılar ve bu kariyeri hazırladılar.