Çağlar Söyüncü Leicester City’de

Çağlar Söyüncü Leicester City’de

Altınordu altyapısında yetişen ve Freiburg'da forma giyen Milli futbolcu Çağlar Söyüncü, 25 milyon Euro karşılığında Premier Lig ekiplerinden Leicester City'e transfer oldu. Bu transferden Altınordu'nun kasasına 6 milyon 250 bin Euro (yaklaşık 40 milyon TL) girecek.

Bundesliga ekibi Freiburg'a transfer olarak büyük bir çıkış yakalayan ve ardından Avrupa kulüplerinin transfer listesinden adı düşmeyen Söyüncü, Premier Lig'in yolunu tuttu… Arsenal'in ısrarla istediği milli stoperi en sonunda Leicester City kaptı. 22 yaşındaki genç yıldız İngiliz ekibi ile 5 yıllık anlaşmaya vardı. Bugün yeni takımı için sağlık kontrolünden geçmesi beklenen Çağlar daha sonra ilk antrenmanına çıkacak.

2016 yazında Freiburg'a 2.65 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında giden Çağlar'ın sözleşmesine ‘başka bir kulübe gittiğinde bonservisinden yüzde 25 pay alınır’ maddesi koyduran Altınordu, transfer süreci tamamlanınca kasasını dolduracak. 25 milyon Euro’ya bitmesi beklenen transferde İzmir ekibi yaklaşık 40 milyon TL’lik bir gelir elde etmiş olacak.

İzmir doğumlu Söyüncü, 2 sezon forma giydiği Bundesliga'da Freiburg’la şu ana dek toplam 50 maça çıktı.