Çalhanoğlu düşmedi ama...

Çalhanoğlu düşmedi ama...

Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında evinde Arsenal'i ağırlayan Milan, rakibine 2-0 mağlup oldu.

Milan ile Arsenal’i karşı karşıya getiren UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında, Hakan Çalhanoğlu’nun sergilediği dürüstlük takım arkadaşları ve teknik direktör Gennaro Gattuso tarafından kabul görmedi.

Maç 0-0 devam ederken bir pozisyonda ceza sahası içinde Arsenal kalecisi Ospina ile karşı karşıya kalan ve topu rakibinden kurtaran Hakan, Ospina’dan aldığı darbe ile dengesi bozulması rağmen kendini yere bırakmadı. Topun dışarı çıkmasıyla da aut atışıyla maça devam edildi.

Pozisyonun ardından saha kenarından yer alan teknik direktör Gattuso, oyuncusuna bağırarak tepki gösterdi. Milan’ın 2-0 kaybettiği maçın ardından basın toplantısında bu pozisyon Gattuso’ya soruldu.

‘NASIL OLUR DA YERE DÜŞMEZSİNİZ’

Gattuso, “Onun yerinde olsaydım, kaleci bana dokunduğu anda kendimi yere bırakırdım,” dedi ve “Orada bir temas var. Nasıl olur da böyle bir durumda yere düşmezsiniz,” şeklinde konuştu.

İngiliz Daily Mail gazetesinin, “Hakan’ın dürüstlüğü, Milan’a galibiyet olarak dönmedi” yorumunu yaptığı pozisyon için maçta yorumcu olarak yer alan eski İngiliz futbolcu Jermaine Jenas da”Hakan çok dürüst davranarak takımı adına penaltı kazanmadı. Ancak her ne kadar haklı olsa da antrenörü ve takım arkadaşları onun bu davranışını hoş karşılamayacaktır,” diye konuştu.