Cengiz Ünder üzdü, Muhammed Salah coştu!

Cengiz Ünder üzdü, Muhammed Salah coştu!

Devler Ligi'nde milli futbolcumuz Cengiz Ünder'in takımı Roma, Liverpool deplasmanında umduğunu bulamadı

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Liverpool, evinde Roma'yı 5-2 mağlup etti. Liverpool'un golleri Mohamed Salah(2), Sadio Mane ve Firmino'dan geldi. Roma'nın iki golünü ise Edin Dzeko ve Diego Perotti kaydetti. İşte Liverpool - Roma maçının özeti ve detaylar...

Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı Liverpool - Roma maçıyla başladı! Tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde finale sadece bir kez çıkabilen, onda da Liverpool'a kaybeden Roma, 34 yıl sonra rakibinden rövanşı almak istiyor! İtalyan ekibi, milli futbolcumuz Cengiz Ünder'e güveniyor!

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Liverpool, Anfield Road'da Cengiz Ünder'li Roma'yı konuk etti. Liverpool adeta maça tek kale başladı ve Roma kalesini ilk dakikadan itibaren abluka altına aldı. Dakikalar 35'i gösterdiğinde Mohamed Salah, skoru 1-0'a getiren golü attı. İlk yarı böyle bitecek derken yine Salah sahneye çıkan isim oldu ve Liverpool soyunma odasına 2-0 önde gitti. Salah'ın ilk yarıda attığı iki golde de Firmino'nun asisti vardı. 

CENGİZ 45 DAKİKA OYUNDA KALDI

İkinci yarıya başlarken Roma teknik direktörü Di Francesco, Cengiz Ünder'i oyundan alıp Patrik Schick'i oyuna sürdü. İkinci yarıya da ilk yarıda bıraktığı yerden başlayan Kırmızılar, 56. dakikada bu kez Salah'ın asistinde Sadio Mane'nin golüyle farkı 3'e çıkardı. Bu golün 5 dakika sonrasında ise dakikalar 61'i gösterirken bu kez de Salah asist yaptı, Firmino da topu ağlara gönderen isim oldu. Maçın 68. dakikasında yine sahneye Firmino çıktı ve farkı 5'e çıkaran golü Roma ağlarına gönderdi. 

ROMA 80'DEN SONRA AÇILDI AMA...

80. dakikada Edin Dzeko sahneye çıktı ve farkı 4'e indirdi. Maç böyle bitecek derken bu kez de Perotti, penaltıdan attığı golle farkı bir anda 3'e indiren isim oldu ve maçta skor 5-2'ye geldi. Son 10 dakikada fırtına gibi esen Roma, başka gol bulamadı ve Liverpool da bu duruma ayak uydurunca Jürgen Klopp'un öğrencileri, Di Francesco'nun öğrencilerini 5-2 mağlup etti.

Liverpool serinin ilk maçında Roma'yı 5-2 mağlup etti ve final yolunda çok büyük bir avantaj yakaladı. Karşılaşmada Roma'dan Juan Jesus ve Fazio, Liverpool'dan ise Arnold ve Lovren karşılaşmayı sarı kart görerek tamamlayan isimler oldular.