Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti!

Cenk Tosun, Beşiktaş tarihine geçti!

Monaco'ya attığı golle Şampiyonlar Ligindeki gol sayısını 5'e çıkaran Cenk Tosun, Beşiktaş tarihinde Şampiyonlar Ligindeki en golcü oyuncu oldu.

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki en büyük kozu olan  Cenk Tosun, attığı penaltı golü ile  Monaco karşısında beraberliği sağladı.

Fransa temsilcisi  Monaco karşısında 1-1 beraberliği sağlayan golü atan  Cenk Tosun, aynı zamanda  Avrupa'nın bu büyük futbol organizasyonunda takımın en golcü oyuncusu oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde son 2 sezonda 4 kez gol sevinci yaşayan ve  Beşiktaş'ın eski oyuncusu  Oktay Derelioğlu ile bu unvanı paylaşan Cenk, attığı 5. golle bu unvanın tek sahibi oldu.

EN GOLCÜ OYUNCULARDAN BİRİ

Beşiktaş formasıyla şu ana dek 11 gol bulan  Cenk Tosun, takımın  Avrupa'daki en golcü sıralamasında 4. sırada bulunuyor.

Siyah-beyazlı ekibin  Monaco ile deplasmanda yaptığı maçta 2 kez fileleri havalandıran ve Şampiyonlar Ligi 4. haftasında takımın beraberlik golünü atarak gol sayısını 11'e çıkaran  Cenk Tosun , 11 gollü  Ricardo Quaresma'yı yakalarken 12 defa gol sevinci yaşayan  Bobo'ya biraz daha yaklaştı. Siyah-beyazlı oyuncu, 1 gol bulursa  Bobo ile aynı sayıya ulaşacak.

EN GOLCÜ OKTAY DERELİOĞLU

Beşiktaş'ın  Avrupa'daki en golcü sıralamasında 14 golle  Oktay Derelioğlu önde bulunuyor.
Bobo,  Quaresma ve Cenk'in ardından  Daniel Pancu 9 ve  Demba Ba 8 gol kaydetti.