Cenk'in madalya gururu

Cenk'in madalya gururu

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Carioca Arena'da düzenlenen erkekler grekoromen stil 98 kiloda Rumen sporcu Alin Alexuc Ciurariu'yu yenerek bronz madalya kazanan Cenk İldem, madalya töreninin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

 Olimpiyat oyunlarında madalya kazanmak için çok çalıştığını anlatan milli güreşçi, "Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya kazanmıştım. Olimpiyatlarda madalya kazanmak hayalimdi. Londra'da bir talihsizlik yaşadım, madalya alamadım. Bu olimpiyat, benim için çok önemliydi. Çok şükür madalyayla döndüğüm için mutluyum." dedi. 
 Cenk İldem, yaptığı müsabakalarla ilgili değerlendirmede bulunarak, "Grupta Rus sporcu favorilerdendi. Onu yendikten sonra madalya alacağıma inandım. Rumen sporcuyla da daha önce karşılaşmıştım. Yine yendim, mutluyum." diye konuştu.
"2020'DE ALTIN MADALYAYLA GÜREŞİ BIRAKMAK İSTİYORUM"
 Olimpiyatlar için zorlu bir süreçten geçtiğini belirten 30 yaşındaki sporcu, "Olimpiyatlara 2 ay kala iç yan bağlarım koptu. Olimpiyat vizesini bir ay kala aldım. İnşallah bundan sonrası daha iyi olacak. 2020 Tokyo'da altın madalya alarak güreşi bırakmak istiyorum. Orada her şey çok daha güzel olacak. Ben de daha iyi olacağım. Altın madalyayla kariyerime son vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.
 Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ise yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
 "Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde Türk sporunun gelişmesi için 14 yıldan beri, 2020 hedefiyle kesintisiz destek sağlayan Turkcell olarak sporcularımızın bizlere yaşattığı madalya başarısının mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye'nin bu zorlu günlerde yeniden bir olmasına, bayrağımızın Brezilya'da göndere çekilmesinde katkımız olduğu için de çok büyük bir gurur yaşıyoruz. Milli güreşçimiz Cenk İldem'i elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum."