Chelsea savunmasının zor anları sosyal medyayı salladı!

Chelsea savunmasının zor anları sosyal medyayı salladı!

Chelsea'nin Roma'ya deplasmanda 3-0 mağlup olduğüu karşılaşmanın ardından İngiliz ekibinin savunması sosyal medyada gündemi oluşturdu. Güçlü savunmasıyla bilinen Chelsea'nin savunmacıları Roma karşısında zor anlar yaşarken İtalyan ekibinin golcüsü Dzeko'nun Chelsea savunmasını peşine taktığı pozisyon geceye damga vurdu.

Menajer Antonio Conte yönetiminde geçen sezon Premier League’de görkemli bir şampiyonluk elde eden Chelsea, bu sezon Devler Ligi’nde de Premier League’de de parıltılı görüntüsünden uzak. Yaz döneminde yaşanan Diego Costa krizi, Lukaku’yu Manchester United’a kaptırıp Alvaro Morata’ya razı olunması, Lukaku yanarken Morata’nın “bir Diego Costa değil” seviyesinde kalmasına ek olarak oyuncuların Conte’den pek de hoşlanmadıkları haberleri de çıkınca sıkıntılara yuvarlanan Chelsea’ye bir de Roma darbe vurdu.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Roma’ya deplasmanda 3-0 mağlup olan Chelsea’de bütün sıkıntılar yetmezmiş gibi bir de takımın alametifarikası olan savunma hattı, İtalya’da çöküverdi. Maça damgasını vuran pozisyon ise yenilen üç golden biri değil, Roma’nın Perotti’yle değerlendiremediği bir pozisyonda Chelsea savunmasının Dzeko karşısında madara olmasıydı.

Geçen sezon’un 6. haftasında Arsenal’a deplasmanda 3-0 yenilen Chelsea’de Conte o gün hatasından ders almış ve dizilişini 3-4-3’e çevirerek muhteşem bir seri yakalamıştı. Mourinho günlerinden bu yana sağlam savunmasıyla ünlenen Chelsea’nin Rudiger, David Luiz ve Azpilicueta’dan oluşan savunma üçlüsü malum kontratakta hep birlikte Dzeko’nun peşine takıldı. “Üçlü olsun güçlü olsun” düşüncesiyle yola çıkan savunma hattının gözden kaçırdığı detay ise dış kulvardan bindiren Perotti’ydi! Dzeko basit bir dönüşle üç oyuncuyu da oyundan düşürdü ancak Perotti, Dzeko’nun pasında kaleyi bulamadı. Ortaya çıkan görüntü ise sosyal medyada gündeme oturdu.