Cüneyt Çakır'a 'intikam' suçlaması

Cüneyt Çakır'a 'intikam' suçlaması

Euro 2016'da İspanya'tyı 2-0 yenerek çeyrek finale yükselen İtalya'da maçın hakemi Cüneyt Çakır'a tepki var.

İtalya tur atladı ancak maçın hakemi Cüneyt Çakır oldukça eleştirildi. Galibiyet, La Gazzetta dello Sport'un internet sitesinde, "Baştan çıkarıcı bir İtalya. Şimdi Almanya'nın karşısına daha korkusuz çıkacağız" başlığı kullanılırken bu takımın, Antonio Conte'nin bir şaheseri olduğu belirtildi.

Corriere dello Sport, Conte'nin tam bir taktik sihirbazı olduğunu öne sürdü. Gazete ayrıca, Cüneyt Çakır'ın maç yönetimine ilişkin memnuniyetsiz ifadeler kullanıp, "Çakır'ınki feci bir yönetimdi. Anlaşılmaz düdükler çaldı" eleştirisinde bulundu.

Tuttosport, Gök Mavililerin fantastik bir maç oynadığını yazarken, "Güzeller, kirliler ve kazananlar" ifadelerini kullandı. Corriere della Sera ise haberinde, "Şampiyonları devirdik, bu İtalya bize rüya gördürüyor" başlığını kullandı.

Maçın yayıncısı devlet kanalı RAİ 1'de, özellikle müsabakanın ikinci yarısında yapılan yorumlarda, Cüneyt Çakır'ın çok kötü bir yönetim ortaya koyduğu belirtilerek, "Hakemi çok kafaya takmadan, sinirlerimize hakim olarak oyuna devam etmeliyiz" yorumu yapıldı.

Sosyal medyada yapılan birçok yorumda da İtalyan taraftarların Cüneyt Çakır'dan memnun kalmadığı ve Türkiye'nin turnuvadan elenmesinin intikamını İtalyanlardan almaya çalıştığı iddiaları ön plana çıktı.

Bir yorumda, "Hakem bir Türk. Bize, Papa'nın soykırım açıklamasının bedelini ödetiyor" denilirken bir başkasında, "Hakem Türk. Türkiye turnuvadan İtalya yüzünden elendi. Şimdi her şey anlaşıldı" diye yazıldı.

Karşılaşma öncesi İtalyan basınında çıkan bazı haberlerde de Cüneyt Çakır'a temkinli yaklaşılmıştı. Tuttosport, "Conte karşıtı başka bir hakem daha" diye yazarken, "Sevgili Türk hakem, senden sadece işini iyi yapmanı istiyoruz" şeklinde bir cümle kullanılmıştı.

Bir Twitter kullanıcısı "Türk hakemi durdurun", diğeri ise "Türk hakem bir skandal" eleştirisi getirdi.