Datome Fenerbahçe şampiyon olursa yaparım demişti yaptı

Datome Fenerbahçe şampiyon olursa yaparım demişti yaptı

THY Euroleague’de Fenerbahçe, Yunanistan ekibi Olympiakos’u 80-64 yenerek şampiyon oldu, bu kupayı alan ilk Türk takımı olarak tarihe geçti. Maç sonu hem Sinan Erdem'de hem Türkiye'de büyük sevinç ve kutlamalar vardı.

Fenerbahçe’nin İtalyan basketbolcusu Luigi Datome, “Şampiyon olursak saçımı keseceğim diye söz vermiştim ve bunu tuttum” dedi.

Fenerbahçe, THY Euroleague Finali’nde Yunan ekibi Olympiakos’u 80-64 mağlup ederek şampiyon oldu. Mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Fenerbahçe’nin yıldız basketbolcusu Luigi Datome, “Evet şampiyonuz. Bu sefer başardık çok mutluyuz. Ülkeye ve takıma ilk şampiyonluğu getirdik. Bizim çok özel, müthiş bir gece oldu. Şampiyon olursak saçımı keseceğim diye söz vermiştim ve bunu tuttum. Seneye de sakalımı keser miyim? Bilmiyorum. Şimdi eğlence ve kutlama zamanı” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Eurolig şampiyonu oldu, Datome sözünü tuttuSalonda tarihi anlar yaşandı. Kupa, Sarı-Lacivertlilerin ellerinde böyle yükseldi.


EKPE UDOH: ANNEM DE KARŞI TAKIMDA OLSA ONA KARŞI DA OYNARIM

Final-Four’un "En Değerli Oyuncusu" (MVP) seçilen Fenerbahçeli Ekpe Udoh ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çok büyük bir maçtı. Bizim akşamımızdı. İnişler çıkışlar çok fazla oldu. Sağlıklı olduğumuz vakit, kazanacağımızı biliyorduk. Savunmada çok iyi bir iş çıkardık. Taraftarımız muhteşemdi ve zafere ulaştık. Rakip hiç önemli değildi. Annem de karşı takımda olsa ona karşı da oynarım. MVP seçilmekten de mutluyum" dedi.

 ÇOK İYİ DEFANS YAPTIK
Ali Muhammed, “Geçen yıl finalde kaybettiğimiz kupayı bu yıl aldık çok mutluyuz. Çok zor bir maç oldu ama çok iyi defans yaptık ve sonunda kupayı kazanmayı başardık” diye konuştu.

BOGDANOVIC: ZOR MAÇ OLDU

Fenerbahçe’nin yıldız basketbolcusu Bogdan Bogdanovic, “Şampiyonuz çok mutluyuz. Tüm taraftarımıza çok teşekkürler. Bizi tüm yıl desteklediler. Bu şampiyonluğa çok inanmıştık. Tüm takım arkadaşlarıma, hocamıza, ve beni her zaman destekleyen aileme çok teşekkür ederim. Maç sayı farkından dolayı kolay gözükebilir ama zor bir maç oldu. Çok çalıştık yenmek için. Bizim için müthiş tecrübe oldu” şeklinde konuştu.


“NBA hayalim”

Transfer konuları hakkında da açıklamalarda bulunan yıldız basketbolcu, “Transfer konusunda ise öncelik lig şampiyonluğu. Obradovic ile bu konuyu birçok kez konuştuk. Bana her zaman transfer konularını düşünme dedi. Bende düşünmedim. Ama bir gerçek varki NBA benim hayalim. Ama şu an bunu konuşmak istemiyorum” diye konuştu.

TARİHİ ZAFER BÖYLE GELDİ

Fenerbahçe Basketbol Takımı, Avrupa basketbolunun en büyük turnuvası olan THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Olympiakos'u 80-64 mağlup ederek 2016-2017 Avrupa şampiyonu oldu. Fenerbahçe Basketbol Takımı'nda Ekpe Udoh ise maçın MVP'si olarak maç sonunda özel ödül aldı.
Hakemler: Daniel Hierrezuelo (İspanya), Borys Ryzhyk (Ukrayna), Olegs Latisevs (Letonya) 
Fenerbahçe: Ali Muhammed 8, Bogdanovic 17, Kalinic 17, Udoh 10, Vesely 8, Nunnally 2, Sloukas 3, Datome 11, Antic 4, Melih Mahmutoğlu, Ahmet Düverioğlu, Bennett 
Olympiakos: Spanoulis 9, Mantzaris 9, Birch 14, Printezis 7, Papanikolaou 3, Milutinov 10, Agravanis, Green 7, Waters 2, Papapetrou, Young, Toliopoulos 3 
1. Periyot: 26-18 
Devre: 39-34 
3. Periyot: 60-48