Deplasman yasağı kalkıyor!

Deplasman yasağı kalkıyor!

Kulüpler Birliği Vakfı toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan Vakıf Başkanı Göksel Gümüşdağ, "15 Temmuz sonrası oluşan birlik ve beraberliğin devamının bir göstergesi olarak, yeni sezonda deplasman yasağının kaldırılmasına karar verdik" dedi.

 "Hepimizin bildiği üzere 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne haince bir saldırı denendi." diye sözlerine başlayan Göksel Gümüşdağ, "Türk milletini gafil avlamaya çalışan kalleşçe girişim karşısında büyük Türk halkını buldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına o gece icabet eden 100 milyonlarca insan, ülkenin her köşesinde uyamadan, yorulmadan, büyük bir şevkle demokrasi nöbeti tuttu. Geçtiğimiz Pazar günü tüm dünyanın gözleri önünde cereyan eden Büyük Demokrasi Mitingi'nde göz kamaştırıcı bir resim sergilendi. Yine sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı sonrası ülkenin her köşesinden politik görüşleri, yaşam felsefesi ne olursa olsun biraraya gelen milyonlarca Türk insanı tarihe geçecek bir buluşmaya imza attı. Bu liderlikten ilham alan Kulüpler Birliği Vakfı adına da şunu söylemek istiyorum. Renklerimiz, siyasi görüşlerimiz, hayala bakış açılarımız ne olursa olsun, ülkemize ve devletimizin bölünmez bütünlüğüne olan sevgimiz ve bağlılığımız her şeyin önündedir." dedi.

Toplantının gündeminde 3 ana madde olduğunu kaydeden Gümüşdağ, kararlarla ilgili şunları söyledi, "Bugünkü toplantımızın gündeminde 3 ana madde vardı. Geçtiğimiz faaliyet dönemine ait yönetim kurulu ve denetim kurulu ibraları. Yönetim Kurulu seçimi yapıldı ve yeni yönetim yine eski yönetimin devamı noktasında karar alındı. 
2. gündem maddemiz yeni yayın ihalesi öncesi TFF ile birlikte kurulan yayın ihalesi istişare toplantısında yapılan değerlendirmeleri kulüp başkanlarına aktardık. 
3.'sü sporun ve özellikle futbolun içine sızmış hain oluşumların önünü kesebilmek ve gerekli önlemleri alabilmek için vakfımıza ve kulüplere düşen görev ve sorumlulukların tartışılması. Bir anlamda tüm kulüplerin kendi bahçesini temizlemesi noktasında bir değerlendirme yaptık.
"DEPLASMAN YASAĞI KALKTI"

4. anlamlı ve önemli, 15 Temmuz sonrası oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik. Bundan sonraki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursa deplasmanlarına kulüp başkanlarıyla yaptığımız istişarede, artık tribünlerde taraftarlar yan yana rakip olmasına rağmen maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu birliğin beraberliğin 15 Temmuz Demokrasi şehitlerinden sonra çok daha önem arz ettiğini ve ihtiyaç olduğuna inanıyoruz.
5. yayıncı kuruluşun şiddet içeren görüntüleri ekrana yansıtması noktasında bir karar alındı. Bununla ilgili de kararımızı şu andaki yayıncı kuruluşla paylaşacağız. Futbola zarar veren, kardeşliğe, birliğe beraberliğe zarar veren görüntülerin yayınlanmaması konusunda bir ricamız olacak."
Konuşmanın sonunda alınacak önlemlerle ilgili olarak da Gümüşdağ, "Uzun yıllar önce başlayıp, sinsice hazırlanmış hain bir plan, devletin kademelerine nasıl sızdıysa, sporun ve futbolun içerisinde de aynı tehlikeli şekilde sızdığını ön görmek durumundayız. Önlemlerimizi buna göre alacağız. FETÖ oluşumunu hafife alma lüksümüz yok. Yaşadığımız olayları unutup, hafife alırsak adeta bir başka dalga için davetiye çıkarmış oluruz. Buna asla göz yumamayız, dolayısıyla futbol ailesi olarak mutlaka kendi bahçemizi temizlemek ve toplamak zorundayız. Temsil ettiğimiz kulüplerden sorumluyuz ve bu konuda aile olarak da mutabıkız. Bildiğiniz üzere Kulüpler Birliği'mizin yapısı, TFF gibi ya da devlet kurumları gibi değil. Daha özerk yapılar. Bu özellikleri sebebiyle üyelerimize, kulüp başkan ve yöneticilerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Şeffak, ciddi, titiz bir araştırma gerekiyor. Vakıf olarak önerilerimiz oldu, kulüp başkanlarının önerileri alındı. Bizler her zamanki gibi kendi sorumluluğumuzun bilincinde olarak, futbolun bu hassas dönemde sağlam bir aile kimliğiyle karşınızdayız." diye konuştu.  (Ntvspor)