Derbi tatil edildi, Şenol Güneş hastaneye kaldırıldı

Derbi tatil edildi, Şenol Güneş hastaneye kaldırıldı

Ülker Stadyumu'nda oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi çıkan olaylar nedeniyle hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edildi. Kafasına yabancı madde isabet eden ve 5 dikiş atılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş hastaneye kaldırıldı. Beşiktaşlı taraftarlar, ambulansla getirilen Güneş'i hastane girişinde karşıladı. Güneş'in doktoru, teknik adamın sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Ziraat Türkiye Kupası'nın 57. dakikasında saha karıştı. Beşiktaş'ın yedek kalecisi Tolga Zengin taraftarlarla tartıştı. Bu sırada Şenol Güneş'in kafasına bir cisim geldi. Güneş başını tuttu. Beşiktaş takımı koridora girdi. Maçın tatil edildiği ifade edildi. Derbiyle ilgili kararı TFF verecek.

Kadıköy’de saha Şenol Güneş’in başına isabet eden yabancı madde sonrası bir anda karıştı. Güneş bir anda yere kapaklanırken Beşiktaş kenar yönetimi çileden çıktı. Futbolculardan Mustafa Pektemek ise olayın ardından çok kızdı ve tribünden aşağıya inmesini isteyerek sahaya çağırdı.

Aykut Kocaman da Beşiktaş yedek kulübesine giderek durumu yatıştırmaya çalıştı.

O sırada olaylar bir anda sahanın tünel çıkışıma sıçradı. Yabancı maddeyi atan taraftar tribünden aşağıya indirilirken Mustafa  Pektemek bir anda oraya koşup yumruklar savurmaya başladı.

İki takım kenar yönetimi ve futbolcular da olaylara dahil olunca yaşananlar sonrası hakem, ekibini alıp içeriye girdi.

Şenol Güneş, koridora giderken atılan cisimlerden tekrar yerde kaldı.

MAÇA ÇIKMAYACAĞINI SÖYLEDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, tünele girerken yüzüne gelen bir cisim sebebiyle yere düştü. Tecrübeli teknik adam  annesine küfredildiğini ve maça çıkmayacağını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kafasına gelen cisimlerden dolayı 5 dikişi atıldı. Güneş tedavi için hastaneye götürüldü.

KALKAVAN TATİL ETTİ

Mete Kalkavan içeri girerek yetkililerle konuştu. Tribünler nler. Küfür ettiğini Beşiktaş’ın korner kullandırılmadığını belirtti. Maçı iptal edeceğini söyledi. Karar maçın tatil edilmesi yönünde çıktı. Derbiyle ilgili son kararı TFF verecek.

"SEDYEDE SALDIRMAYA ÇALIŞTILAR" İDDİASI

BJK TV Spikeri Bülent Ülgen ise Şenol Güneş'e sedyedeyken saldırı teşebbüsüne bulunulduğunu iddia etti. Ülgen, "Şenol Güneş'i ambulansa binerken tekmelemeye ve yumruklamaya çalışmışlar. Futbolcularımızı öldürmeye kalktınız. En ağır şekilde yargılanmalı ve cezasını çekmelisiniz. Yazıklar olsun."

Öte yandan kafasına 5 dikiş atılan Şenol Güneş hastaneye kaldırıldı. Beşiktaşlı taraftarlar, başına yabancı cisim isabet eden Şenol Güneş'i hastane önünde karşıladı.

DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile deplasmanda oynanan karşılaşmanın 57. dakikasında başına aldığı darbe ile yaralanan ve hastaneye kaldırılan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in son durumu hakkında açıklama geldi. Şenol Güneş’i tedavi eden Prof. Dr. Yunus Aydın, tecrübeli teknik adamın basit bir beyin sarsıntısı yaşadığını belirtti.

Yunus Aydın, Şenol Güneş’in son durumu hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Basit kafa travması. Biz bunu sarsıntı olarak adlandırıyoruz. Arkadaşlarımız statta ilk müdahaleyi yapmış. Hayati tehlikesi söz konusu değil. Basit bir beyin sarsıntısı. Kafasına gelen bir cisim ve yere düşme sonucu alınan yaralar. 4-5 cm’lik bir yara… Emniyet nedeniyle bu gece kontrol altında tutacağız. Tedavisinde herhangi bir problem yok. Bilinci yerinde… Yarın taburcu edeceğiz.

Böyle yaralarda hemen bir şey olmayabilir. İçeriden doğrudan damar yaralanabilir. İleride de takip edeceğiz. Durumunu sürekli izleyeceğiz. Zaten kendisi benim daha önceden de hastam olur. Bir arkadaşlığımız da var. Bu anda hayati bir tehlike oluşturacak bir durum söz konusu değil.”