MHP 'toplu istifalara' inanmıyor

MHP 'toplu istifalara' inanmıyor

MHP toplu istifalarla ilgili Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

MHP, son dönem gerek sosyal medyada, gerekse yerel ve ulusal basında çıkan, partiden 300-400 kişinin istifa ettiğine yönelik “MHP’de deprem” ve “MHP’de şok istifa” başlıklı haberlerin “partinin kamuoyu nezdinde yıpratılmaya çalışıldığı” gerekçesiyle, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, 8 Eylül’de yapılan başvuru için verilen dilekçede, söz konusu haberlerde “üyeleri olmayan kişilerin de sanki parti üyesiymiş gibi gösterildiği” iddia edilerek, YSK’den istifa edenlerin dilekçelerinin bir kopyasınının partiye gönderilmesi talep edildi. 

Başvuruda, “söz konusu haberlerin birçoğunun yalan ve yönlendirmeli olduğu” öne sürülerek, “parti teşkilatlarının yalan haber yapan kaynaklara yönelik hukuki ve cezai yollara başvurabilmesi hakkının zaman itibarıyla geciktiğine” de atıfta bulunuldu.

YSK KABUL ETTİ

MHP’nin başvurusunu değerlendirmeye alan YSK, 12 Eylül’de oybirliğiyle “istifa dilekçelerinin aynı gün ilgili partinin ilçe başkanlığı yetkilisine verilmesini” kabul etti.

YSK istifa dilekçelerinin örneklerinin il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına kurum içi elektronik posta ile iletilmesini de oybirliğiyle karara bağladı.