Dünya Şampiyonalarında madalya kazanan Yasmani, Türk spor tarihinde ilk oldu

Dünya Şampiyonalarında madalya kazanan Yasmani, Türk spor tarihinde ilk oldu

Dünya atletizm şampiyonasında 400 metre engellide gümüş madalya kazanan Yasmani Copello, türk spor tarihinde, ilk defa madalya kazanan erkek sporcu olarak tarihe geçti

30 yaşındaki milli atlet Yasmani Copello, Rio de Janeiro'daki Olimpiyat bronz madalyasına yanına Londra'da dünya ikinciliğini de ekledi. 400 metre engellide Yasmani'den gelen madalya, Türkiye'nin şampiyona tarihindeki üçüncü madalyası olarak kayda geçti. Daha önce Süreyya Ayhan ve Karin Melis Mey ile dünya podyumuna çıkan Türkiye, Yasmani Copello ile üçüncü kez bu büyük başarıya ulaştı.

YASMANİ COPELLO: ''MADALYAMI TÜRK HALKINA ARMAĞAN EDİYORUM"

Dünya şampiyonası tarihinde ilk defa ülkem adına madalya kazanmış bir sporcu olduğum için çok mutluyum diyen Yasmani Copello, "Türkiye adına koşmaktan çok mutluyum. Ülkeme bu büyük başarıyı getirdiğim için çok mutluyum. Kulübüme, aileme ve özellikle başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Arkamda durdu beni çok destekledi ve bende bu madalyaları inşallah kazanmaya devam edeceğim. Altın madalya kazanmayı çok istiyordum ama olmadı. Ben Türk bayrağını en tepeye çıkarmaya uğraştım. Sevenlerime altın madalya hediye etmek istiyordum ama gümüş oldu inşallah diğer yarışmalarda bu sözümü yerine getireceğim. Madalyamı Türk halkına armağan ediyorum. Türkiye benim yuvam ve ben burada mutluyum. Ben Türk'üm ve Türkiye'yi çok seviyorum" diye konuştu.

BAŞKAN FATİH ÇİNTİMAR: "YASMANİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Milli atlet Yasmani'yi kutlayarak sözlerine başlayan Atletizim Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, "Dünya şampiyonaları tarihimizde ilk defa erkeklerde madalya kazandık. Ama son olmayacağını söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Bu madalyada katkısı olan herkesi tebrik ediyorum. Bu madalya hep birlikte çalışmanın karşılığıdır. Yasmeni'nin performansının sürekli yükselmesi bizim ve ekibin birlikte çalışması ile elde edilmiş bir sonuçtur. O sporcularımızın lokomotifi ve abisi konumunda ve örnek bir sporcudur. Ay yıldızlı bayrağı taşıyan hangi sporcu olursa olsun, baş tacımızdır" dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK: "ŞAMPİYONADA MÜCADELE EDEN DİĞER MİLLİ SPORCULARIMIZA DA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metre engellide gümüş madalya kazanan Yasmani Copello Escobar'ı tebrik etti. Bakan Osman Aşkın Bak, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Londra'da düzenlenen 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metre engellide yarışan milli atletimiz Yasmani Copello Escobar, elemelerde ve yarı final serisinde gösterdiği başarılı performansını final yarışında da sürdürdü. Yarış sonunda gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan sporcumuzu tebrik ediyorum. Şampiyonada mücadele eden diğer milli sporcularımıza da başarılar diliyorum."

TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ KAAN TERZİOĞLU: "ÜLKEMİZ ADINA ELDE EDİLEN DERECELER BİZE GURUR VERİYOR"

Türkiye Atletizm Federsyonu resmi sponsoru Turkcell adına Genel Müdürü Kaan Terzioğlu milli atlet Yasmeniyi kutladı. "Turkcell olarak Türkiye Atletizm Federasyonu ile yaptığımız işbirliğinin getirdiği başarıları izlemek, bize tarifsiz bir mutluluk yaşatıyor. Atletizmde hem altyapı seviyesinde hem de en üst kademede ülkemiz adına elde edilen dereceler bize gurur veriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayesinde 2020 hedefiyle, Türk sporunun gelişmesi için verdiğimiz destek bizler için çok önemli. Sporcumuzun, bu destek sayesinde dünyanın en önemli atletizm organizasyonunda bayrağımızı göndere çektirmesinin onurunu yaşıyoruz. Sporcumuza ileriki spor hayatında da başarılar diliyorum" diyerek gelecek Olimpiyat oyunlarında daha fazla başarının elde edilmesini temenni etti.