Dursun Özbek: Mayıs 2018, Galatasaray için çok kritik bir tarih

Dursun Özbek: Mayıs 2018, Galatasaray için çok kritik bir tarih

Erken seçim kararı sonrası basın toplantısı düzenleyen Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, "Mayıs 2018, Galatasaray için çok kritik bir tarih. Her Galatasaraylı da durumun bilincinde. Artık kenetlenme zamanı" dedi. Özbek, Fatih Terim'le ilgili soruya, "Terim etrafında devamlı bir tartışma dönüyor. Bu sevgili Fatih'e zarar veriyor" yanıtını verdi.

Süper Lig'in 16. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-1 yenilerek üst üste 4. deplasman mağlubiyetini alan Galatasaray'da dün teknik direktör Igor Tudor'la yollar ayrıldı ve olağanüstü seçimli genel kurul kararı alındı. 13 Ocak 2018 tarihinde yeterli çoğunluğun sağlanmaması halindeyse 20 Ocak 2018'de olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı yapılacak olan Sarı-Kırmızılı kulüpte, Başkanı Dursun Özbek, alınan kararlar ve son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.
Özbek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bildiğiniz gibi dün itibarıyla iki tane önemli karar aldık. İlki Tudor ile olan birlikteliğimizi sona erdirdik. Diğeri de görülen lüzum üzerine 13 Ocak'ta birincisi 20 Ocak'ta da genel kurulu yapma kararı aldık. Bunun Galatasaray'a faydalı olacağını biliyorum. Dolayısıyla bütün Galatasaray genel kurul üyelerine de yüksek oranda bu seçime katılmalarını ve iradelerini ortaya koymalarını istiyorum.  Geçmiş dönemde toplanan imzalar Galatasaray'ın tüzüğünde var. O günkü konuşmalarımda da söyledim. Saygı duydum. Çok demokratik bir hak. Dolayısıyla Galatasaray'ın yönetimi olarak erken seçimin olağanüstü seçimin ne zaman yapılacağı tüzükte zaten belirtilmiş. Yönetim kurulu olarak bugün, bu erken seçimin yapılmasına ihtiyaç hissettiğimiz için bu seçimi yapıyoruz. Bugünkü durumu yanlış değerlendirmemek lazım. İki buçuk seneden beri olduğu gibi Galatasaray yönetim kurulu görevinin başındadır. 

'GALATASARAY ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYLARINDAN BİRİSİ'

Hiç kimse şundan endişe etmesin. Acaba yönetim hizmetlerinde aksama olur mu veya başka bir yorum getirmeyin. Galatasaray için en iyisini yapacağımızdan, Galatasaray'ı şampiyonluk yürüyüşündeki başarısını en üst seviyeye çekeceğimizden kimsenin endişesi olmasın. Galatasaray bugün olduğu gibi Mayıs'ta da şampiyonluğun en büyük adaylarından birisidir. Bu bizim asli görevimizdir. Bizim programımız ne ise hiç kimse endişe etmesin en iyisini yapacağız. Daha güçlü ve daha azimli olarak bu kararları alacağız. Hiçbir aksama olmayacak.  Seçim kararını dün aldık. Yönetim kurulumuzda zaten eksikler vardı. Geçmiş dönemde istifa etmiş arkadaşlar vardı. Dolayısıyla Mayıs 2018'e giderken mevcut yönetimin daha güçlenmesi ve daha başarılı sonuçlar alması ihtiyacı da hasıl olmuştur. Zaten daha önceki imza toplayan arkadaşlar da bu yönetimin güçlenmesi gerektiğini istediler. 

'ARTIK KENETLENME ZAMANI'

Bugünden itibaren Mayıs 2018'e yürüyüşümüz çok kuvvetli olmak zorunda. Sadece yönetim kurulu değil camia olarak çok güçlü olmalıyız. Israrla şunu söylüyorum. Mayıs 2018, Galatasaray için çok kritik bir tarih. Her Galatasaraylı da durumun bilincinde. Artık kenetlenme zamanı! 20 Ocak'ta kim seçilirse seçilsin, hangi başkan seçilirse seçilsin tüm Galatasaraylıların tek görevi var. Mayıs 2018 yürüyüşünü Galatasaray'a en yakışır şekilde yapmalıyız. 2018 Mayıs'a başkanla beraber hem şampiyonluk hem de Sportif A.Ş üzerindeki edinimleri yerine getirmek için birlik olmalıyız. 

'SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇERKEN HEP BERABER OLMANIN FAYDASI VAR'

Galatasaray'a en iyi hizmeti kim verecekse herkese kapım açık. 2018 mayısına huzur içinde gitmek zorundayız. Şu ana kadar kimseyle görüşmüş değiliz. Hizmete davet edilen kişiler artık bu hizmetten kaçmasın. Sırf polemik yaratmak uğruna bazı şeyleri zedelememekte fayda var. Gelecek yönetimin önünde yeteri zamanı olması lazım. Sırat köprüsünden geçerken hep beraber olmak ve ulaşacağımız sevinçli günlerde hep beraber yaşamanın Galatasaray'a büyük faydası vardır.

'FATİH TERİM NEDEN YIPRATILIYOR?'

Fatih Terim benim de çok sevdiğim bir Galatasaraylı. Bunda tereddüt yok. 1.5-2 aydan beri Fatih Terim etrafında devamlı bir tartışma dönüyor. Bu sevgili Fatih'e zarar veriyor. Biz niye sembol bir ismi yıpratmaya çalışıyoruz? Galatasaray yönetim kurulu en uygun seçimi yapmak zorundadır. Bu kişilerin artık yıpratılmaması gerektiğini düşünüyorum. 

'GALATASARAY'IN EKSİKLERİNİ BİLİYORUZ'

Galatasaray'ın eksiklerini biliyoruz. En iyi çalışmayı yapacağımızdan kimse endişe duymasın.

'TUDOR'A SON GÜNE KADAR DESTEK VERDİM AMA…'

Son güne kadar Tudor'a destek verdim fakat Tudor öyle bir linçe uğradı ki hepiniz biliyorsunuz. 9 puan öndeyken tartışmalar başladı. Galatasaray'a hizmet etmek seviyesinden uzaklaşmaya başladı. Gerek psikolojik gerek fiziksel durumu bu tartışma ve eleştirilerden etkilendi. Buradaki en önemli husus, Galatasaray'ın menfaatleri… Herkes bir amaca hizmet ediyor. Galatasaray'ın başarısı için çalışıyoruz. Dolayısı ile bu çizgiden uzaklaşırsanız kimse kusura bakmayacak. Eğer yönetimse yönetim gider, eğer antrenörse antrenör gider. Bir tek kriter var; o da Galatasaray'a başarılı hizmet verme kriteri. Bu hedefte sapma olursa kimse Galatasaray'da kalamaz.