Emre Belözoğlu, Avrupa'da 2.sıraya oturdu!

Emre Belözoğlu, Avrupa'da 2.sıraya oturdu!

Medipol Başakşehir forması giyen Emre Belözoğlu, Avrupa Liginde ilk haftalar sonunda en çok topla buluşan ve en çok isabetli pas veren 2. futbolcu oldu.

Atiker  Konyaspor'un da yer aldığı I Grubu'nda  Avusturya temsilcisi  Salzburg ile 1-1 berabere kalan  Portekiz ekibi Vitoria'nın ilk 11'inde, dört Brezilyalı, iki Kolombiyalı ve birer Venezuelalı, Fildişi Sahilli, Ganalı, Perulu ve Uruguaylı oyuncu yer aldı.  Portekiz ekibi, sahaya çıktığı ilk 11'inde Avrupalı futbolcuya yer vermeyen ilk takım olarak organizasyonun tarihine geçti.

TOPLA EN ÇOK BULUŞAN VE İSABETLİ PAS VEREN 2. FUTBOLCU OLDU

C Grubu'nda konuk ettiği  Bulgaristan temsilcisi  Ludogorets ile golsüz berabere kalan Medipol  Başakşehir'in tecrübeli milli oyuncusu  Emre Belözoğlu, ilk hafta maçlarında topla en çok buluşan (113) ve isabetli pas veren (104) ikinci futbolcu oldu. İlk sırada ise  Real Sociedad'lı  Asier Illarramendi yer aldı.

ANDRE SILVA HAT-TRICK YAPTI

D Grubu maçında konuk olduğu Austria Wien'i 5-1'lik skorla geçen  Milan'da "hat-trick" yapan Andre  Silva,  İtalya ekibinde  Avrupa arenasında 11 yıl aranın ardından bunu başaran ilk oyuncu oldu. Daha önce  Milan ile  Anderlecht arasında 2006 yılında Şampiyonlar Ligi grup karşılaşmasında Brezilyalı yıldız  Kaka,  Milan formasıyla bir maçta 3 gole imza atmıştı.