Emekli Albay Üçok, tek tip kıyafetin fotoğraflarını paylaştı!

Emekli Albay Üçok, tek tip kıyafetin fotoğraflarını paylaştı!

Emekli Albay Üçok, sosyal medya hesabından askeri ceza evlerinde bir dönem giydirilen tek tip kıyafetin fotoğraflarını paylaştı.

AKP hükümeti, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile "tek tip kıyafet" düzenlemesi getirmişti.

FETÖ kumpaslarıyla yıllarca hapis yatan Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok ise Twitter’da paylaştığı mesajında kendisinin de tek tıp kıyafet giymek zorunda kaldığını anlatmıştı. Üçok “FETÖ’nün kumpasları ile 2009 yılında tutuklandım, 5 yıl hapis yattım. Bu süreçte beni en çok kahreden en derinden yaralayan şey, ziyaretime gelen 80 yaşındaki anamın, 13 yaşındaki kızımın ve çilekeş karımın karşısına tek tip elbise ile çıkmaktı. Allah bu acıyı hiç kimseye yaşatmasın” açıklamasında bulunmuştu.

“ALLAH HİÇ KİMSEYİ BU KIYAFETİ GİYMEKLE SINAMASIN”

Emekli Albay Üçok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda askeri ceza evlerinde bir dönem giydirilen tek tip kıyafetin fotoğraflarını paylaştı. Üçok fotoğraflara şu notu düştü:

“FETÖ’nün kumpasları ile Eylül 2009 tarihinde kapatıldığım Askeri Ceza ve Tutukevlerinde, tutuklu ve hükümlülerin TEK TİP KIYAFET giyme zorunluluğu 2 Şubat 2010 da Yönetmelikte yapılan değişiklikle er ve erbaşlar hariç kaldırılmıştır. Allah hiç kimseyi bu kıyafeti giymekle sınamasın.”