Euro 2016 psikolojimiz

Euro 2016 psikolojimiz

Türkiye’nin, grup elemelerinden mucize yaratarak çıkıp gittiği Euro 2016’da milletçe ruh halimiz şekilden şekile girdi. “Çantada keklik” görülen Hırvatistan maçında sahayı 1-0 yenik terkeden A Milli Futbol Takımı, İspanya ile oynadığı ikinci maçta adeta hezimete uğradı ve 3-0 yenildi. Milliler, gruptaki son maçta Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 yenerken, “Futbol Direktörü”müz Fatih Terim’in mimikleri, psikolojimizi gözler önüne serdi

TRT’YE BRAVO
 TRT’de yayınlanan Gündem Ötesi programında tarih profesörü Ahmet Şimşirgil’den Terim ve öğrencilerine gelen sert eleştiriler, 2-0 kazanılan Çek Cumhuriyeti maçı sonrasında Terim’in tepkisine neden oldu. Fatih Terim ve öğrencilerini tarihten verdiği örnekler ile eleştiren Prof. Dr. Şimşirgil, İstanbul’un fethinden, oruç tutmaya kadar Türkiye gündemine oturan bir konuşma gerçekleştirmişti.     Maç öncesinde düzenlenen basın toplantında Terim, moralinin neden bozuk olduğunu “Spor konusu olmayan bir programda tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmayan şeyler söylüyor. Bunu düşünebiliyor musunuz? Hakaret yağdırıyorlar. Onları geçtik ama tarih programında ‘Milli Takım bir an evvel dönmeli’ diyorlar” diyerek açıklamıştı.
  İki ismin atışması sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da konuşulurken Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçı sonrası TRT ile ilgili “Ben TRT’nin sorularını cevaplamıyorum, bundan sonra röportaja da gitmiyorum. Bundan sonra da öyle bir niyetim yok” şeklindeki sözleri ile bir nevi kendisini eleştiren Şimşirgil’e yanıt vermişti. Ancak ikilinin atışması bu sözlerle sona ermedi. Fatih Terim’in TRT’ye uyguladığı ambargoyu öğrenen Şimşirgil, tecrübeli çalıştırıcıya çağrıda bulundu.
Sosyal medyadan cevap verdi 
 Sosyal medyadan açıklama yapan Şimşirgil “Fatih Terim benim yüzümden TRT’yi boykot etmiş. Gelsin Lalegül TV’de konuşalım. Pazartesi akşamları oradayım” diyerek tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Terim, EURO 2016’da 2-0 kazanılan Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının ardından Milli Takım’ı eleştiren Ahmet Şimşirgil’e tepki göstererek, “TRT ülkemizin televizyonu değil mi? Bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programda tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Koca tarih profesörü. Koca derken, tarihin büyüklüğünü söylüyorum. TRT’den bahsediyorum ve yayıncı kuruluşumuz. Tarih programında ’Milli Takım bir an önce dönmeli’ deniyor. Bir çok akademisyen dostum var. Sohbet ortamında bu benim alanım değil diyen bir çok akademisyen dostum var. Biri çıkıyor, bu da TRT’de” ifadelerine yer vermişti.

“Hangisine kızdın cevap ver”
 PROFESÖR Şimşirgil, sosyal medya hesabından, bir de “Koca Milli Takım antrenörüne -koca derken milli takımı kastediyorum- cevabımdır” notuyla şu ifadeleri paylaştı; “Sayın Terim bana kızıp TRT’yi boykot etti. Niçin kızdı anlamadım! Ben, ’Ruhunuzla oyna yın’ dedim.
  Sen, ’Ruhsuz oynayalım’ mı diyorsun? Ben, ’Tarihi bileceksin kardeşim’ dedim. Sen, ’Tarihi bilmeyelim’ mi diyorsun? Ben, ’Para için değil millet için oynayın’ dedim. Sen, ’Para için oynayalım’ mı diyorsun? Hangisine kızdın cevap ver!”