EURO 2016'nın nabzı

EURO 2016'nın nabzı

Spor medyasının duayenleri, dün Fransa Romanya mücadelesiyle başlayan EURO 2016'yı YURT'a değerlendirdi. Ay-Yıldızlıların en önemli silahları kim? Turnuvanın favorisi kim? Eksilerimiz ve artılarımız neler? Hırvatistan mücadelesi nasıl sonuçlanır?

Yurt/ Spor Servisi 

Kaya Çilingiroğlu

 TÜRKİYE’NİN bu gruptan çıkma şansını çok yüksek buluyorum. Bana göre A Milli Futbol takımımızın en büyük zaafı takım savunması. Bireysel olarak savunma oyncuları iyi olsalar da, takım halinde savunma anlamında sıkıntı yaşayabiliriz. Orta alanda Arda gibi, Oğuzhan gibi, Hakan Çalhanoğlu gibi teknik kapasitesi yüksek oyncular olsa da, birlikte oynamaları riskli olabilir.    Terim’in bununla ilgili tedbir alacağını düşünüyorum. Gruptaki en zor maçımız İspanya ile olan. Hırvatistan ile berabere kalmak başarı değil kayıp olur. 24 takım içinden favorim ev sahibi Fransa, Almanya ve İspanya. Ama İtalya da garip bir takım. Her an herşeyi yapabilir
Giray Bulak
  MİLLİ takım bana göre şu an çok formda. Emre Mor, Hakan gibi isimler üst düzey performans sergilese de ben Terim’in hazırlık maçlarının aksine Hırvatistan maçında tecrübeli oyunculara yer vereceği kanaatindeyim. Hırvatistan orta sahası güçlü bir takım. Rakibe direnecek dayanıklı ve teknik kapasitesi yüksek oyuncularla durdurmalıyız Hırvatları. Tahminim Terim’in Hırvatistan karşısında Slovenya kadrosunu koruyacağı yönünde. Takımın grup ikincisi olma ihtimalini düşük bulmakla birlikte, en iyi üçüncülükle 16’ya kalacağını tahmin ediyorum. Favorim Fransa ve Almanya.
Deniz Çoban
HIRVATİSTAN maçından alınacak 1 puanın grup maçlarında iyi bir başlangıç olacağı kanaatindeyim. Hırvatistan özellikle orta sahası çok güçlü bir takım. Yenilmemek önemli. Turnuvada favorim Almanya ve Fransa. En formda hakem Cüneyt Çakır ve final müsabakasında görev alabilir. Hırvatistan maçı hakemi Erikson’a gelirsek; şu an UEFA’nın en gözde hakemlerinden Avrupa Ligi finalini o yönetti. UEFA kriterlerine göre bir kaç önemli hata yapsa da, bu maça atanması UEFA’nın kendisine ne kadar güvendiğinin en büyük göstergesi. Sert bir hakem değil. Oyunu sürekli durdurmaz kolay kart göstermez. Bir maçta gösterdiği kart sayısı maksimum 4. Bana göre dünyanın en önemli hakemlerinden biri.
İsmail Er
 HIRVATİSTAN maçında öncelikle kontraatak futbolu bekliyorum. Fatih Hoca büyük ihtimalle defans ağırlıklı bir kadro tercihiyle sahaya çıkacak. Hırvatistan orta sahası çok güçlü bir takım. Bu gruptan çıkarız. Çünkü Fatih Terim stresli maçların üstesinden gelme konusunda çok başarılı. Hakan, Gökhan ve Oğuzhan en formda oyuncularımız. Burak ve Arda’nın kendi takımlarında oynamamasını dezavantaj olarak görmüyorum. Milli maçların havası başkadır hem de Fatih Hoca bu oyuncuları hazır hale getirmesini bilir. Favorim ise Fransa.
Ümit Karan
 Benim turnuvadaki favorim Hırvatistan. Tartışmasız dünyanın en iyi orta sahasına sahipler. Rakibi orta alanda kontrol altına alabilirsek maçtan beraberlikler ayrılma ihtimalimiz artar. Bu maçtan alınacak 1 puansa gruptan çıkma adına altın değerinde olur. Alınacak 4 puanın bizi en iyi 3.’lükle bir üst tura çıkaracağına inanıyorum. Defansif zaaflarımız ise en büyük sorunumuz. Sorun yaşarsak defansta yaşarız. Aslında ilk maçı favorilerden biriyle oynamak büyük avantajdır. Alınacak 1 puan moral ve motivasyon açısından çok önemli olduğu gibi kaybetmek de kimseyi hüsrana uğratmamalı.

Ümit Özat
 HIRVATİSTANmaçı gruptaki en zor maçlarımızdan. 96 dan sonra şansımız tutmaya başladı. Maçın berabere biteceğini düşünüyorum. Onların iyi hücum oyuncuları varsa, bizimde hücum hattımız çok tehlikeli. Maçın bol gollü geçeceği kanaatindeyim. Savunma konusunda isimlere takılmıyorum. Hakan ve Mehmet o bölgede başarılı olacaklar. İsimler önemli değil. Nesta ve Cannavaro bile olsa takım savunmanız iyi değilse başarılı olamazsınız. En formda oyuncumuz Gökhan ve Caner. Gökhan’ın kafası transfer konusuna takılmazsa, turnuvanın yıldızı olur. Favorim Belçika ve Fransa’yı favori olarak görmüyorum.  
Osman Özköylü 
 Hem grup zor, hem de Hırvatistan maçının çok zor olduğunu söylemeliyim. Fatih Hoca maça mutlaka 'önce kaybetmemek için' çıkacaktır. Orta sahayı kalabalık tutup, dengeli bir oyun ortaya koymaya çalışacağını düşünüyorum. Zor bir gruptayız ama bir üst turu çıkacağımıza inanıyorum. Volkan Şen, Volkan Babacan ve Mehmet Topal şu anda en formda oyuncular. Bana göre bu turnuvanın favorisi Almanya. 
Bilgin Gökberk
 Enteresan sonuçlara gebe bir turnuva izleyeceğiz kanaatimce. Türkiye sonuncu olursa da şaşırmam, final oynarsa da. Oraya nasıl katıldığımızı hatırlayalım. Her an herşey olabilir. Hırvatistan bizi yener kendimizi kandırmayalım. Gruptan en iyi üçüncü olarak çıkarsak öp de başına koy.

Mehmet Özdilek
 Böyle turnuvaların favorilerinin aynen Süper Lig’de olduğu gibi belli başlı takımlar olduğunu söyleyebilirim. Almanya, Fransa, İspanya favorilerin olmazsa olmazı. Ama biz 2008 senesinde Avrupa Şampiyonası’nın sürpriziydik. Bu turnuvada da başarabiliriz bunu. Yarın ki Hırvatistan maçından alınacak 1 puan psikolojik olarak takımımız üzerinde çok olumlu etki yapacaktır. Zor mu, zor... Ama imkansız değil.
Tunç Elibol
 HIRVATİSTANmaçını kazanacağımızı düşünüyorum. Çok güçlü bir orta saha kurguları var. Ancak bizim orta sahamızda Arda da Oğuzhan da pres yapma konusunda kendilerini çok geliştirdiler. Yapmadıkları an orta saha düşer. Teknik kapasitesi yüksek oyuncularla oynamamızın risk yaratacağı kanaatinde değilim. Ben bu gruptan ikinci olarak çıkacağımıza inanıyorum. Çünkü millli takımın motivasyonu şu an en üst seviyede. Takımın en formda oyuncusu Hakan Çalhanoğlu. A Milli Takım savunmadaki zaaflarını giderirse, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti’ni yeneceğimizi düşünüyorum.