F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'ne veda etti

Fenerbahçe, 2-1 kazandığı maçın rövanşında Monaco'ya deplasmanda 3-1 yenilerek UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Sarı lacivertli takım, UEFA Avrupa Ligi play-off turuna katılacak.

 II. Louis Stadı'nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü tur rövanş maçında Monaco, 2. dakikada Valere Germain ile 1-0 öne geçti. 18. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın sebebiyet verdiği penaltıda Radamel Falcao durumu 2-0'a getirdi ve ilk yarı bu skorla sona erdi. 53. dakikada Emmanuel Emenike durumu 2-1'e getirerek Fenerbahçe'yi umutlandırdı. 65. dakikada Valere Germain tekrar sahneye çıkarak Monaco'yu 3-1 öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşma Monaco'nun 3-1'lik galibiyetiyle sona ererken, ilk maçı 2-1 kaybeden ev sahibi ekip bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nde play-off turuna yükseldi. Şampiyonlar Ligi'ne veda eden Fenerbahçe, Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam edecek.
FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ PEREİRA: BANA GÖRE MAÇ İLK 20 DAKİKADA BELLİ OLDU
Engin AKGÜRBÜZ/MONACO, (DHA) - FENERBAHÇE Teknik Direktörü Vitor Pereira, Monaco karşısında maça çok kötü başladıklarını belirterek, "Bana göre maç ilk 20 dakikada belli oldu" dedi.
Fenerbahçe'nin Monaco'ya 3-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiği üçüncü tur rövanş maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Pereira, şunları söyledi:
"Bana göre maç ilk 20 dakikada belli oldu. Gerçekten kötü başladık, zeminden korkuyor gibi başladık maça. Geçen hafta bambaşka bir zeminde oynadık maçı. Sanki top kaybetmekten korkuyor gibi maça başladık. İkinci yarıda kendimize daha çok güvenerek maça başladık. 2-1'i yakaladık, ama Monaco 3'üncü golü buldu. Oynama eğilimimizin eksik olmasından dolayı çok üzgünüm. İlk 20 dakikayı rakibe ikram ettik. Eğer 2-2 olsaydı biz bu turu geçmiştik ama olmadı. Böyle turnuvada böyle hatalar yapanlar turnuvanın dışında kalıyor ne yazık ki."
Bir soru üzerine, mağlubiyetin tek suçlusunun sadece Fernandao olmadığını vurgulayan Portekizli teknik adam, "Takım halinde bunu üstlenmemiz gerekiyor. Bugün çok kötü başladık, konsantrasyonumuz eksikti. Güven eksikti. Kendimize güvenerek oynayamadık" dedi.
MONACO TEKNİK DİREKTÖRÜ JARDİM: "GALİBİYETİ HAK ETTİK"
Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim ise, aldıkları sonuçtan memnun olduklarını ve takımının galibiyeti hak ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Turu geçtiğimiz için rahatladık. Oyuncularım ve kendim adına bu sonuçtan memnunum. İlk maçtaki hatalarımızı düzeltebildik. İstanbul'dakinden farklı bir futbol sergileyebildik. Takım iyi bir tutum sergiledi. Taktik disiplinleri güzeldi. Kalecimiz de iyi oynadı. İkinci yarıda oyunu kontrol ettik. 2-0 olunca özgüvenimiz arttı ve maçı galip tamamlayabildik. Takım bu galibiyeti hak etti."
Fenerbahçe'nin çok güçlü bir takım olduğunu da vurgulayan Jardim, "Türk futbolunu da, Vitor Pereria'yı da iyi tanıyorum. Pereria çok iyi bir teknik direktördür" ifadesini kullandı.

MONACO, (DHA)