Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sert konuştu: "Hükümet de işin içindedir!"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç sert konuştu: "Hükümet de işin içindedir!"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FETÖ'nün 3 temmuz kumpası ve takım otobüsü kurşunlayanların bulunmaması başta olmak üzere kulübün zararlarının karşılanmamasına dikkat çekerek çok sert konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"ORGANİZE KÖTÜLÜK"

Başkan Ali Koç, Adana Demirspor maçında hakem Ali Palabıyık ve VAR’daki Koray Gençerler’in verdiği skandal kararların görüntülerini ekrandan izletti. İki hakemi ve bu sezon geride kalan maçlarda uğradıkları hatalı kararları sert şekilde eleştiren Koç, "Adana Demirspor maçında yaşananlar hakem hatası değil organize kötülüktür" diye konuştu. 

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLMEYECEK

Başkan Ali Koç, özellikle bu sezon uğradıkları haksızlık sonrası maça çıkmama ve devam edip savaşma şeklinde önlerinde 2 yol olduğunu belirtip “Ligden çekilme filan yok, aklınızın ucuna getirmeyin” dedi.

"BİZ BU LİGİ BİTİRECEĞİZ"

Ali Koç, Galatasaray'ın geçtiğimiz haftalarda "ligi bitirtmeyiz" tehdidine de göndermede bulunarak, “Ligin bitimine 15 hafta var. Yöneticimiz Selahattin Baki’nin dediği gibi ‘Biz bu ligi bitireceğiz ve şampiyon bitireceğiz’ mi, yoksa, ‘Yeter artık, bardağı taşırdınız, sınırı aştınız, biz maça çıkmıyoruz’ mu diyeceğiz? Bir dakika kalıp sahadan ayrılmak, bu sezonu feda etmek demektir. Ama inanın geleceğimiz için çok önemli bir adımdır” diye konuştu.  

ekran-goruntusu-2023-02-05-104514.png

"BAŞKANLIĞIMI FEDA ETMEYE HAZIRIM"

Koç, “Artık biz figüran mı olacağız? Yoksa uzun vadeli çıkarlarımızı korumak adına bu ülkenin futbolunu temizleme adına bugünlerden feragat mı edeceğiz? Bunun kararını vermek zorundayız. Sizlerin huzurunda bunu masaya koymak istiyorum. Ben her şeyi, başkanlığımı feda etmeye hazırım” dedi. 

"SİLAHLI SALDIRININ FAİLİ HALA MEÇHULDÜR, DEVLETİN AYIBIDIR"

Koç, “Dünyada kaç takımın otobüsüne silahlı saldırı yapılmıştır? Hâlâ faili meçhuldür, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ayıbıdır bu. Çağırın bizi savcılar söyleyelim bildiklerimizi. Er ya da geç ortaya çıkacak. Belki hayatta bile değil bu insanlar!” dedi. Ali Koç, “Dünyada kaç takım, ülkesini, devletini hedef almış bir terör örgütü tarafından saldırıya uğramış, kumpas yaşamıştır? Hem de sportif ve finansal açıdan en parlak döneminde” ifadelerini kullandı.

"BUNLAR DA İŞİN İÇİNDEDİR"

Ali Koç, F.Bahçe takım otobüsünün 2015’te Trabzon’da uğradığı silahlı saldırının faillerinin hâlâ bulunamamasına tepki gösterip, “2011’den beri doyamadılar bizi yemeye. Demek ki biz sistemin parçası değiliz. Faili meçhul bulunmuyorsa, ülkemize saldıran terör örgütüne karşı tek savaşan Fenerbahçe ise; Fenerbahçe’nin mağdur edildiği, haksızlığa uğradığı, maddi manevi çektiklerine hiçbir devlet, hükümet, siyaset ‘Biz bunu nasıl gidereceğiz’ demiyorsa bunlar da işin içindedir” dedi.

"TERÖR ÖRGTÜNÜÜ DUVARA TOSTLATMIŞ CAMİAYI SİZ CİDDİYE ALMIYOR, KATLEDİYORSUNUZ"

Başkan Koç, “Biz Kurtuluş Savaşı ruhuyla sonuna kadar savaşacak mıyız? Sahaya çıkmamayı yönetimde oyladık. 11’e 3 devam kararı çıktı. Ben 3 kişiden biriydim, bir kere ölmek kısmındayım çünkü yeter artık” dedi. Koç, “Yeter artık, bu devlet, bu ülke, bu TFF, 30 milyon taraftarı olan, bu ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda vazife görmüş, yakın zamanda ülkeyi ele geçirmeye çalışan terör örgütünü duvara toslatmış bu camiayı siz ciddiye almıyorsunuz. Bu camiayı katlediyorsunuz. Bitmiyor, nereye kadar bu şekilde devam ederiz sorgulanmalı” ifadelerini kullandı.  

"ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM"

Ali Koç, divan toplantısı sonrası yöneticilerle birlikte Samandıra’ya gidip teknik heyet ve futbolcuları ziyaret etti.

Koç, oyunculara, “Sizlere camianın güvenini ve desteğini getirdim. Adana Demirspor maçında tüm yaşananlara rağmen göstermiş olduğunuz mücadeleyle gurur duyduk. Böyle devam ettiğimiz sürece şampiyon olacağımıza inancımız tam” dedi.