Fenerbahçe Beşiktaş maçında 4 kırmızı kart 3 gol!

Fenerbahçe Beşiktaş maçında 4 kırmızı kart 3 gol!

Haftanın maçında Fenerbahçe, sahasında Beşiktaş'ı konuk etti. Olaylı geçen karşılaşmada üç gol ve dört kırmızı kart çıkarken, karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazandı.

Bu sezon sahasında henüz galibiyet alamayan Fenerbahçe, ezeli rakibini yenerek taraftarını sevindirdi. Liderlik yolunda önemli bir adım atmak isteyen Beşiktaş'ın ise Fenerbahçe deplasmanından mutlu sonla ayrılma hedefi suya düştü.

VOLKAN DEMİREL İLK KEZ

Süper Lig 6'ncı haftasında oynanan Fenerbahçe - Beşiktaş maçı öncesi yıllardır süregelen Kadıköy rutini bozuldu. 2006-2007 yılından bu yana Kadıköy'de oynanan tüm Beşiktaş maçlarında sarı-lacivertli formayla ilk 11'de sahaya çıkan Volkan Demirel, ilk kez 11'in dışında kaldı.

SARI-LACİVERTLİ TARAFTARLARDAN TRİBÜN ŞOV

Fenerbahçeli taraftarlar, Beşiktaş maçı öncesi kareografi düzenledi. Yaptıkları tribün şovla büyük beğeni toplayan sarı-lacivertli taraftarlar, ''Çubukluyla yapılanlar sonsuzlukta yankılanır'' pankartı açtı.

CANER ERKİN'E TEPKİ

Caner, Fenerbahçe taraftarının tepkisinden sonra kendisini çağıran Beşiktaş taraftarının önüne geldi ve diz çökerek Siyah Beyazlı taraftarları selamladı.

Derbi maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Beşiktaşlı Caner Erkin'e Sarı-lacivertli taraftarlardan tepki geldi. Bunun üzerine Beşiktaş taraftarları Caner Erkin'i tribünlere çağırdı. Caner Erkin de Siyah-beyazlılar için ayrılan tribünleri dizlerinin üzerine çökerek selamladı. Bu selamlamanın ardından da Sarı-laciverti taraftarlar uzun süre milli futbolcuya tepkilerini sürdürdüler.

BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ 8 KİŞİ İLE KADIKÖY'DE

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kadıköy'e gelmeyeceğini daha önce açıklamıştı.Fenerbahçe derbisine siyah-beyazlı kulüpten 2'nci Başkan Ahmet Nur Çebi, yöneticiler Ahmet Ürkmezgil, Metin Albayrak, Hakan Özköse, Cihat Kumuşoğlu, Berk Hacıgüzeller, Emre Kocadağ ve Hüseyin Mican Ülker Stadyumu'na geldiler.

DERBİ STADI DOLDURDU

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadyumu'nda oynanan maça yoğun ilgi gösterildi. 52 bin 500 kişi kapasiteli statta 2 takım taraftarları da kendilerine ayrılan yeri tamamına yakın doldurdu.

İlk tehlikeli atak Fenerbahçe'den!

10. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında sol kanatta topla buluşan hasan Ali Kaldırım ceza sahasına girdi ve vuruşunu yaptı ancak Fabri topu kornere çeldi.

Neto'nun kafası direği sıyırdı

15. dakikada Valbuena'nın kullandığı kornerde Neto'nun kafa vuruşu direğin hemen yanından auta gitti.

17. dakikada Beşiktaş, karşılaşmadaki en etkili olduğu pozisyona girdi. ceza sahası önünde topla buluşan Quaresma'nın şutu kalenin üzerinden dışarı gitti.

Guiliano Fenerbahçe'yi öne geçirdi

18. dakikada Medel'in ceza sahası içinde Janssen'e yapmış olduğu haraket sonrası Ali Palabıyık penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Guiliano, topu Fabri'nin sağından filelerle buluşturdu ve takımı 1-0 öne geçirdi!

Bu arada Fenerbahçe'nin golünden sonra Şenol Güneş ve Aykut Kocaman arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

23. dakikada sahada çıkan tartışmadan dolayı Oğuzhan ve Janssen hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Beşiktaş net golü kaçırdı!

31. dakikada Beşiktaş, Atiba ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta Pepe, arka direkte topu ceza sahasına indirdi, topla buluşan Atiba'nın kafa vuruşu direğin birkaç santimetre yanından dışarı çıktı.

Şimdi de Fenerbahçe!

Beşiktaş'ın net atağının ardından bu sefer de Fenerbahçe farkı 2'ye çıkaracak pozsiyonu harcadı. Valbuena'nın ortasında Ozan'ın şık vuruşu az farkla auta gitti.

Bu dakikalarda maç hızlandı. 34.dakikada Beşiktaş, berbaerlik golüne çok yaklaştı. Talisca'nın uzak kale direğine doğru pasında topla buluşan Quaresma'nın şutu yan ağlarda kaldı.

Quaresma kırmızı kart gördü!

Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, önce Valbuena'ya yapmış olduğu haraket sonrasında sarı , sonra da Mehmet Ekici yaptığı hareket sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Fenerbahçe'de 10 kişi!

45. dakikada Cenk Tosun'un ceza sahasına yaklaştığı anda Neto'nun yapmış olduğu sert faul sonrasında hakem Ali Palabıyık kırmızı kartını gösterdi ve Fenerbahçe de 10 kişi kaldı.

Derbinin ilk yarısında bir penaltı 1 gol ve 2 kırmızı kart çıktı.

Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı. Mehmet Ekici oyundan çıktı ve yerine Mehmet Topal girdi.

İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Fenerbahçe'den geldi. Guiliano'nun yerden ortasında ozaan'ın şutu dışarı gitti.

Beşiktaş'a 58. dakikada Talisca oyundan çıktı ve yerine Negredo girdi.

61. dakikada Beşiktaş'ın yıldız santrforu Negredo golünü attı ama ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

Kameni müthiş kurtardı!

65. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Cenk tosun'un harika kafa vuruşunu kaleci kameni aynı güzellikte kornere çeldi.

68. dakikada hakem Ali Palabıyık, Beşiktaş Teknik direktörü Şenol Güneş'i tribüne gönderdi.

Ozan'ın vuruşu direkten döndü!

74. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Alper Potuk ceza sahasına girdi ve içeri çevirdi. Ozan'ın dengesiz şutu direkten geri döndü. Beşiktaş'ta cenk oyundan çıkarken yerine Lens girdi. Siyah-Beyazlılar son oyuncu değişikliğini de kullandı ve Medel yerine Tolgay girdi.

İkinci penaltı ikinci kırmızı kart ikinci gol!

85. dakikada hakem Ali Palabıyık, Atiba'nın ceza sahası içinde topa elle müdahalede bulunduğunu söyledi ve penaltı kararı verdi. Atiba da kırmızı kart gördü. topun başına geçen Janssen'in vuruşu ağlarla buluştu ve Fenerbahçe 2-0 öne geçti.

Babel'den anında cevap

86'da Beşiktaş Negredo'nun ceza sahasına indirdiği topta Babel topu filelere gönderdi. Bu golden sonra İsmail Köybaşı'nın oğuzhan'a hareketi sonrası İsmail direk kırmızı kart gördü.

MAÇ SONUCU FENERBAHÇE 2 BEŞİKTAŞ 1