Fenerbahçe'de 26 yıl sonra ilk kez Galatasaray maçında kaleyi yabancı kaleci koruyor

Fenerbahçe'de 26 yıl sonra ilk kez Galatasaray maçında kaleyi yabancı kaleci koruyor

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde sarı-lacivertli cephede uzun zaman sonra bir ilk yaşanacak. Carlos Kameni, 26 yıl sonra Fenerbahçe kalesini koruyan ilk yabancı file bekçisi olacak. Volkan Demirel ise ligde 22 derbi sonra ilk kez dev müsabakayı kulübeden takip edecek.

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray’la Fenerbahçe arasında oynanacak dev derbiden önce kadrolar açıklandığında ortaya ilginç bir istatistik çıktı. Fenerbahçe’de kaleci Volkan, 10 yıl sonra bir Galatasaray derbisine yedek başlarken; sarı-lacivertlilerin yeni kalecisi Carlos Kameni müsabakaya 11’de başlayacak.

Kamerunlu böylece 26 yıl sonra Galatasaray derbisinde kaleyi koruyan ilk yabancı oldu. Son olarak 4 Mayıs 1991’de oynanan 1990-1991 sezonunun 28. haftasında Galatasaray, Fenerbahçe’yi 4-1 yenerken kaleyi Almanların efsane kalecisi Toni Schumacher korumuştu.

VOLKAN DEMİREL 10 YIL SONRA İLK KEZ KULÜBEDE

Daha sonraki sezonlarda Süper Lig’deki derbi maçlarda Fenerbahçe’nin kalesinde hep yerli kaleciler görev aldı. Fenerbahçe’de bu sürede Fabiano Ribeiro, lig derbilerinde oynamazken 2015-2016 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray karşısında kaleye geçmişti.
Öte yandan Volkan Demirel de ligde 22 derbi sonra ilk kez dev maçı kulübeden takip edecek. Demirel, en son 19 Mayıs 2007’de Ali Sami Yen’deki derbide görev yapmamış ve yerine Serdar Kulbilge oynamıştı.