Fenerbahçe Doğuş 103-63 TOFAŞ

Fenerbahçe Doğuş 103-63 TOFAŞ

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off final serisi ilk maçında TOFAŞ'ı ağırlayan Fenerbahçe Doğuş, yeni başkan Ali Koç'un tribünden izlediği maçı 103-63 kazanarak seride durumu 1-0 yaptı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off final serisi ilk maçında Fenerbahçe Doğuş, TOFAŞ’ı 103-63 yendi. Bu sonuçla seride 1-0 öne geçen sarı-lacivertli ekip, rakibini 7 Haziran Perşembe günü ikinci maçta bir kez daha ağırlayacak.

Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe Doğuş, Melih Mahmutoğlu ve Ali Muhammed’in sayılarıyla 3. dakikada 10 sayılık üstünlük yakaladı: 12-2. Ardından oyunu dengeleyen TOFAŞ, özellikle Crocker’ın skorer oyunuyla farkı azaltmaya çalışsa da ilk periyodu ev sahibi ekip 21-15 önde geçti.

Fenerbahçe Doğuş, müsabakanın ikinci çeyreğinde oyunun kontrolünü elinde tutan taraf oldu. Owens, Barış Ermiş ve Yiğit Arslan’la sayılar bulan rakibine Vesely, Wanamaker ve Nunnaly ile karşılık veren sarı-laciveretli ekip, 15. dakikada farkı 14 sayıya (37-23) çıkardı. Son bölümde Crocker’ın peş peşe aldığı sportmenlik dışı faullerle diskalifiye olmasının ardından TOFAŞ dengesini kaybederken, Fenerbahçe Doğuş devreye 47-30 galip durumda girdi.

İkinci yarıya Ahmet Düverioğlu, Ali Muhammed ve Melih Mahmutoğlu’nun basketleriyle 6-0’lık bir seri yaparak başlayan Fenerbahçe Doğuş, 22. dakikada 23 sayılık (53-30) farka ulaşırken, 24. dakikada fark 32 sayıya (64-32) yükseldi. İkinci çeyrekte Crocker, üçüncü çeyrekte ise Morgan’ın diskalifiye olmalarıyla rotasyonda büyük sıkıntı yaşayan TOFAŞ karşısında rahat bir oyun ortaya koyan sarı-lacivertliler, son periyoda 80-42 galip girdi.

Son periyotta rahat bir oyun sergileyen Fenerbahçe Doğuş, karşılaşmadan 103-63 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic, maçta tüm oyuncularına süre verirken, sarı-lacivertli tüm oyuncular skora katkı sağladı.