Fenerbahçe, eski Galatasaraylıya emanet

Fenerbahçe, eski Galatasaraylıya emanet

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın yönetime haber vermeden yardımcılarıyla birlikte ülkesine dönmesinin ardından yeni teknik direktör arayışları sürerken, takımı Grasshoppers maçına antrenör Fatih Yıldız çalıştıracak.

 Yıldız'ın bir dönem Galatasaray'da görev yapması da dikkat çekiyor.Sarı-lacivertli takımın Şampiyonlar Ligi'nde Monaco'ya elenmesinin ardından Pereira ile yollarını ayırmaya karar veren Fenerbahçe yönetimi, Portekizli teknik adamın yardımcılarıyla birlikte önceki gün ülkesine dönmesinin ardından teknik direktör arayışlarına başladı. En doğru tercihi yapmak için acele etmek istemeyen yönetim, yeni bir teknik direktörle anlaşılana kadar takımı antrenör Fatih Yıldız'a emanet edecek. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 18 Ağustos Perşembe günü Grasshoppers ile yapılacak maça takımı Yıldız hazırlayacak.
Güç ve kondisyon uzmanı
 İsmail Kartal'ın teknik direktörlük yaptığı dönemde Fenerbahçe'ye kazandırdığı Fatih Yıldız, takıma kondisyon ve güç depolamasındaki yeteneği ile öne çıkıyor. Geçen sezon takıma geç katılan ve fiziksel olarak bir türlü hazır hale gelemeyen Robin van Persie'yi de özel olarak çalıştıran Yıldız, Hollandalı futbolcunun fiziksel gelişiminde büyük katkı sağlamıştı. Genç antrenör, yeni transferlerin yanı sıra sakatlıktan çıkan futbolcularla da bireysel çalışarak takıma hazır hale getiriyor.
Bir dönem G.Saray'da forma giymişti
36 yaşındaki antrenör Fatih Yıldız, 2009-2011 yılları arasında Galatasaray'da kondisyoner olarak görev yapmıştı. Frank Rijkaard ve Gheorghe Hagi dönemlerinde takımın kondisyonunun emanet edildiği Yıldız'ın, 2011 yılında Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörlüğüne Fatih Terim'in gelmesinin ardından Sarı-kırmızılı kulüple yolları ayrılmıştı.