Fenerbahçe taraftarından Galatasaray’a gönderme: ‘Bazı emanetler vardır bizi ayakta tutan’

Fenerbahçe taraftarından Galatasaray’a gönderme: ‘Bazı emanetler vardır bizi ayakta tutan’

Fenerbahçe taraftarı, Kayserispor ile oynadıkları maç öncesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan bir pankart açarken ezeli rakipleri Galatasaray'ın tartışma yaratan "Ayağa Kalk" pankartına ise gönderme yaptı

Spor Toto Süper Lig 10. haftasında Kayserispor ile karşılaşan Fenerbahçe’de taraftarlar maç öncesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı anan bir pankart açtı.
Sarı lacivertli taraftarlar, Türk bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bulunduğu bez pankarta “Yaşasın Cumhuriyet” yazarken “Bazı emanetler vardır, bizi AYAKTA tutan” yazılı bir pankart da tribün demirlerine asıldı.

Pankarttaki “AYAKTA” kısmının büyük harflerle yazılması Galatasaray’a gönderme olarak algılandı. Galatasaray taraftarı, geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe derbisinde ‘Rocky’ figürünü koreografide kullanmış ve “Ayağa Kalk” yazılı bir pankart açmıştı.
Sarı kırmızılı taraftarların “Ayağa kalk” pankartının, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in sözlerine gönderme olabileceği şüphesiyle Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla soruşturma başlatılmıştı.