Fenerbahçe’de Phillip Cocu Benfica maçı öncesi konuştu

Fenerbahçe’de Phillip Cocu Benfica maçı öncesi konuştu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Benfica maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Cocu, "Benfica stadında çok güzel bir atmosfer vardı ama bu kez bizim taraftarımız önünde oynayacağız. Lig maçımızda taraftarımız burayı nasıl bir hale getirebileceğini gösterdi. Birlikte olmaya mecburuz" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda deplasmanda alınan 1-0’lık mağlubiyetin rövanşında Benfica’yı konuk edecek olan Fenerbahçe’de Teknik Direktör Phillip Cocu, zorlu müsabaka öncesinde basın toplantısı düzenledi. Hollandalı teknik adam kazananı detayların belirleyeceğini ifade ederken taraftarların yarattıkları atmosferle fark yaratacaklarının da altını çizdi.

Cocu, “İlk maçı kaybettik ama yarın sahamızda farklı bir atmosfer olacak. Benfica stadında çok güzel bir atmosfer vardı ama bu kez bizim taraftarımız önünde oynayacağız. Lig maçımızda taraftarımız burayı nasıl bir hale getirebileceğini gösterdi. Birlikte olmaya ihtiyacımız var. Birbirimize mecburuz” diye konuştu.

‘DETAYLAR BELİRLEYİCİ’

“Rakibimiz hızlı bir takım. İlk yarıda iyiydik. İkinci yarıda baskıyla birlikte oyunu geride kabul ettik. Kendi sahamızda kalemize yaklaşmalarına izin vermemeliyiz. Benfica ile oynuyorsanız detaylar belirleyicidir ve umarım yarın detaylar bizden yana olur” sözleriyle Benfica’yı da değerlendiren Hollandalı, “Benfica yarın hücum oynamayı tercih ederse, arkada bize daha fazla alan bırakacaklar demektir. Savunmayı ön planda tutarlarsa da o zaman bizim bir şeyler üretebilmek için oldukça yaratıcı olmamız gerekecek” dedi.

Cocu, maç kadrosuyla ilgili soruya da şöyle yanıt verdi: “İlk 11’de kimin yer alacağıyla ilgili görüş belirtmek istemiyorum. Bu taktik bir meseledir. Benfica’nın en çok istediği şey budur herhalde. Farklı karakterde oyuncularımız var. Elimizdeki seçenekler çok farklı. En önemlisi bizim için takım.”