Fenerbahçe'den kötü başlangıç

Fenerbahçe'den kötü başlangıç

Spor Toto Süper Lig'de 1. hafta maçında Medipol Başakşehir sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede ev sahibi Medipol Başakşehir'e galibiyeti getiren golü 3. dakikada Mossoro kaydetti. Medipol Başakşehir'den 54. Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'de ise 78. dakikada Mehmet Topal kırmızı kart görerek oyundan atıldılar. Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir lige 3 puanla başlarken, Fenerbahçe ilk haftayı puansız kapattı.

MAÇTAN DAKİKALAR
3. dakikada ev sahibi takım mücadelede öne geçti. Visca'nın pasıyla sol kanatta çaprazda topla buluşan Mossoro'nun, ceza sahası ön çizgisi üzerinden ayak içiyle sağ köşeye gönderdiği top ağlara gitti: 1-0 
14. dakikada Alper Potuk'un, Medipol Başakşehir ceza sahası yayı gerisinden sol ayağıyla çıkardığı sert şutta, kaleci Volkan Babacan topu iki hamlede kontrol etti.
54. dakikada top kapma mücadelesinde Emenike yerde kalınca hakem Ali Palabıyık faul kararı verdi. Palabıyık, Emre Belözoğlu'na sert müdahalesi hareketi nedeniyle kırmızı kart gösterdi.
77. dakikada Cengiz Ünder, Mehmet Topal ile girdiği top kapma mücadelesinde yerde kaldı. Mehmet Topal, yaptığı müdahale sonrasında hakem Ali Palabıyık'tan kırmızı kartı gördü. 
İLK 11'LER:
Medipol Başakşehir: Volkan, Uğur, Yalçın, Epureanu, Eren, Mahmut, Emre, Visca, Mossoro, Cengiz, Cikalleshi Fenerbahçe: Volkan, Van der Wiel, Sktel, Neustadter, Hasan Ali, Mehmet Topal, Salih, Ozan, Alper, Volkan, Emenike
TRİBÜNDE FETÖ GERGİNLİĞİ!
Fenerbahçeli taraftarlar "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" Fetö içerikli Galatasaray aleyhine tezahüratlar yapınca Başakşehir tribününde bulunan bazı Galatasaraylılar ile gerginlik yaşandı. Tribündekiler Fenerbahçe taraftarına doğru yürürken Fenerbahçeliler de o tarafa doğru hareketlendi. Daha sonra gerginlik büyümeden yatıştırıldı.
DEV TÜRK BAYRAĞI!
Başakşehir Stadı'nda dev bir Türk bayrağı'nın yanı sıra tüm şehitlerin isminin yazıldığı bir pankart, "tek bayrak tek devlet" ve "tek vatan tek millet" yazılı pankartlar asıldı. Ayrıca maraton tribüne bir Türk bayrağı daha asılırken daha sonra bu bayrak kaldırıldı.
VOLKAN ŞEN VE ALPER POTUK SEZONU AÇTI   Sarı-lacivertli futbolcular Volkan Şen ve Alper Potuk, bu sezon ilk resmi maçına çıktı. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Braga maçından sonra UEFA'da 30 Eylül'e kadar ceza alan Volkan ve 3 maç cezaya çarptırılan Alper, Fenerbahçe'nin Avrupa kupasında yaptığı maçlarda forma giyemedi.
İki Monaco ve bir Grasshoppers maçında tribünde bulunan ikili, Medipol Başakşehir müsabakasıyla takıma geri döndü. 
VAN PERSİE VE FERNANDAO İLK KEZ AYNI ANDA YEDEK 
Sarı-lacivertlilerin forvetleri Van Persie ve Fernandao, ilk kez birlikte yedek kulübesinde oturdu.  Geçen sezon Fenerbahçe'ye transfer olan iki futbolcu da sezonun ilk haftasında Medipol Başakşehir maçında kulübede bekledi. 
Geride kalan sezonda eski teknik direktör Pereira, ya Fernandao'yu ya da Van Persie'yi yedek kulübesinde oturtuyordu. İki futbolcu, nadir olarak birlikte ilk 11'de sahaya çıkarken, hiç aynı anda yedekler arasında yer almadı.
Fenerbahçe'nin geçen sezon oynadığı 60 resmi maçın 58'inde bu ikiliden en az biri ilk 11'de forma giydi. Diğer iki resmi maçta ise dönemin teknik direktörü Pereira, Ziraat Türkiye Kupası grup karşılaşmalarında Van Persie ve Fernandao'yu kadroya almayarak dinlendirmişti.
Bu sezon takıma dönen Emenike'yle sarı-lacivertli takımın hücum alternatifi arttı. Emenike, formayı alarak iki ismin de kulübede oturmasını sağladı. Ayrıca Fernandao, Fenerbahçe kariyerinde ilk kez yedek kulübesinde oturdu. 
ADVOCAAT'IN YARDIMCISI BEEN KULÜBEDE 
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat'ın ekibinde bulunan Mario Been, yedek kulübesinde yer aldı.  Portekizli Vitor Pereira'nın yerine takımın başına geçen Advocaat'ın yardımcılık görevine, Feyenoord ve Genk'in teknik direktörlüğünü yapan Been getirildi.
Cuma günü İstanbul'a gelen 52 yaşındaki teknik adam, Medipol Başakşehir maçında kulübede Advocaat'ın yanında yer aldı.