Maden kazalarının olduğu ilçede hastane yok

Maden kazalarının olduğu ilçede hastane yok

Maden göçükleri sonucunda  bir çok işçinin hayatını kaybettiği yer olan Elazığ Alacakaya halkı ilçede hastane olmamasından şikayetçi.

Her yıl onlarca kişinin maden kazalarında yaralandığı Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir hastane yok. Maden kazaları sonucunda  bir çok işçinin hayatını kaybettiği Alacakayalılar  ilçede bir hastane olmamasından şikayetçi.

'HASTALARIMIZI KENT MERKEZİNE GÖTÜRMEK ZORUNDA KALIYORUZ'

Elazığ'ın Alacakaya ilçesi yer altı kaynakları dolayısıyla ilçeye ekonomik olarak önemli kazanımlar sağlayan  bir ilçe. Son zamanlarda Alacakaya ilçesinde maden kazalarında yaşamını yetiren onlarca insan var.

İlçede bir hastane olmamasından dolayı şikâyetçi olan ilçe halkı,''Madende çalışan işçiler yaralandığında ya da  ilçedeki bir vatandaşımız hastalandığında hastalarımızı kent merkezine götürmek zorunda kalıyoruz. Alacakaya ilçesi ile Elazığ merkez arasındaki uzaklık bir hayli fazla olduğundan bazen hastalarımızı hastaneye yetiştiremediğimizden hayatını kaybediyor.'' ifadesini kullandılar.

İlçeye acilen bir hastaneye yapılmasını isteyen  Alacakaya halkı,  yetkili mercilere sorunun bir an önce çözmelerini istediklerini ancak aylar geçmesine rağmen yetkililerin hiçbir  girişimde bulunmadıklarını belirttiler.

‘HASTANENİN YAPILMASI ÖNEMLİ VE ELZEM BİR KONUDUR'

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Alacakaya Meclis Üyesi Abbas Yeğen, “İlçemizde daha önce hastane olmadığını söylemiştik. İlçemizde maden sektöründe çalışan işçilerimiz bulunduğundan Alacakaya’ya hastanenin yapılması önemli ve elzem olan bir durumdur. Biz bu konuyu her zaman gündeme getirmeye çalışıyoruz ama kimse herhangi bir girişimde bulunmuyor. İşçilerinin çalıştığı maden alanında bazen göçükler meydana geliyor ve bazı işçilerimiz bu göçükten dolayı yaralanıyor. Bu yüzden yaralı vatandaşlarımızı ilçede hastane olmadığından Elazığ’a götürmek zorunda kalıyoruz. Bu da bizim için büyük bir zaman kaybı bazen de can kaybı oluyor. Konuyu İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne de bildirdik ama oradan da bir sonuç alamadık” diyerek sıkıntılarına birde muhatap bulamamanın eklendiğini kaydetti.